Magyarország, 2017: hárman halálra verték a férfit, de csak egyiküket ítélték el, mindössze 6 évre

Varga Gyula, az 53 éves tiszabezdédi lakos gyalog tartott hazafelé külterületi földjéről, mikor hárman megtámadták és összeverték, végül egy fejrúgás következtében vesztette életét pár nappal az eset után.

Egészen abszurd módon a bíróság szerint a tetteseket nem ölési szándék vezette. A vád halált okozó testi sértés volt, az egyértelmű emberölés helyett. Ha már itt kilöttyintettük az ebéd utáni kávénkat, akkor jobb, ha le is tesszük a csészét, mert ezután tuti elejtjük. Hiába volt három elkövető, csak az egyikükkel szemben emeltek vádat, a másik kettőt tanúként hallgatták meg! Az egyetlen vádlott pedig megúszta 6 éves börtönbüntetéssel.

Az egészen döbbenetes eljárás és ítélet után kifejezte felháborodását Adorján Béla, a Jobbik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke, valamint Balogh Ádám, a párt megyei 4. számú OEVK kampányfőnöke.

Adorján elmondta, hogy felháborítónak tartja mind az ítéletet, mind azt, ahogy az megszületett. Új eljárást fognak kezdeményezni a családdal együtt az ügyben – ugyanis érthetetlen, hogy miért csak egyetlen elkövető ellen emeltek vádat, és az miért kapott ilyen enyhe büntetést.

„Hozzá kell tegyem: külön felháborító volt az ítélethirdetésen a bíróság azon indoka az enyhítő körülményekre, miszerint az elkövetőnek gyermekei vannak! Az elhunyt áldozat, Varga Gyula gyermekei nem számítanak talán?”

Kifejtette, hogy a Jobbik halmazati büntetésként azonnal kötelezné a tetteseket arra, hogy az áldozat családja számára életjáradékot fizessenek.