Gyógynövények erejével az ízületi fájdalmak ellen (x)

Gyógynövények erejével az ízületi fájdalmak ellen (x)

Az ízületi gyulladás, vagy más néven arthritis, egy igen elterjedt probléma, amely sok embert érint élete során. Ez a szervezet gyulladásos reakciójával együtt járó betegség, amely az ízületek fájdalmát, duzzadását és merevségét okozza.

Sokféle típusa létezik, de a két leggyakoribb az osteoarthritis és a rheumatoid arthritis. Ezek a betegségek súlyos kellemetlenségeket tudnak okozni, ami miatt sokan fordulnak a hagyományos kezelési módok mellett a gyógynövények erejéhez is.

A következő cikkben megvizsgáljuk, milyen növények használatát érdemes fontolóra venni, ha szabadulni szeretnénk az ízületi problémáktól.

A gyógynövények használata

A gyógynövények évezredek óta használatosak az egészség megőrzésére és a különböző betegségek kezelésére. Az ízületi gyulladás elleni harcban is igen hatékonyak – akárcsak az Artroflex porcerősítő készítményei –, és számos olyan növény létezik, amely pozitív hatással lehet az ízületek működésére és azok rendellenes állapotának visszafordítására is. Lássuk, milyen növényeket érdemes bevetni erre a harcra!

Cickafark (Achillea millefolium)

A cickafark egy sokoldalú gyógynövény, amely hosszú ideje ismert a gyulladás és a fájdalom csökkentésére. A benne található hatóanyagok hatékonyan lépnek fel a fent említett tünetek ellen, így bátran alkalmazhatjuk akár teaként vagy tinktúraként is a cickafarkat.

Diófa (Juglans regia)

A diófát Oroszország egyes területein boszorkányfának is hívják, mivel a gyógynövényeket ismerő asszonyok a régi időkben szinte minden részét fel tudták használni valamilyen célra.

A diófalevél teája például hosszú időkön keresztül volt használatban ízületi fájdalmak kezelésére. A levelekben található juglon nevű vegyület kifejezetten jól használható gyulladásos megbetegedések ellen.

Alkalmazhatjuk külsőleg borogatásként, vagy amennyiben lehetséges, áztathatjuk is a lében a végtagokat, de a forrázott levelek teája belsőleg is ki tudja fejteni a hatását, hogy aztán így segítsen megszüntetni a fájdalmas és kellemetlen tüneteket.

Kamilla (Matricaria chamomilla)

A kamilla egy másik gyógynövény, amelyet hagyományosan fájdalomcsillapításra és gyulladáscsökkentésre használtak. A kamilla virágzatából készült tea vagy kamillakivonat rendkívül jól használható az ízületi fájdalmak enyhítésére.

Ezenkívül a kamilla nyugtató hatású, ami segít ellazulni és stresszmentessé tenni az életet, ami az ízületi gyulladás tüneteinek kezelésében is segítő tényező lehet.

Mezei zsurló (Equisetum arvense)

A mezei zsurlót gyógynövényként hagyományosan a csontok és az ízületek erősítésére használták. Gazdag ásványi anyagokban, például szilíciumban, amely hozzájárulhat az ízületek és a csontok erősítéséhez, valamint porcerősítő hatással is rendelkezik.

Fontos megjegyezni, hogy ezek a gyógynövények ugyan hatékonyak lehetnek az ízületi gyulladás kezelésében és a porcerősítésben, mégis érdemes mindig konzultálni az alkalmazásuk előtt orvosunkkal is.