Gyöngyösi az ÁSZ-bírságról: Az ellenzék megkapta Orbántól a bosszúbüntetést, a kelet-európai novicsokot

Gyöngyösi az ÁSZ-bírságról: Az ellenzék megkapta Orbántól a bosszúbüntetést, a kelet-európai novicsokot

A Jobbik elnöke szerint az Orbán-rezsim nagyon megrogyhatott az utóbbi hetekben kirobbant kegyelmi botrányban Rogánék mérései alapján is, ha bosszúból szinte azonnal bevetették ezt a súlyos pénzbüntetést. Gyöngyösi Márton szerint pártját nem lehet ilyen Rákosit idéző, gusztustalan és gyalázatos módszerekkel elrettenteni a választások előtt.

Az ellenzéki pártok megkapták Orbán Viktortól a kelet-európai novicsokot

- Gyöngyösi Márton keddi sajtóközleményében, reagálva a végleges döntésre, mely szerint az ÁSZ több mint 520 millió forintos büntetést szabott ki az ellenzéki pártokra.

A Jobbik-Konzervatívok elnöke, EP-képviselője kifejtette:

"A putyini rendszert egyre nyilvánvalóbban mintának tekintő Orbán-rezsim nagyon megrogyhatott az elmúlt hetekben kirobbant kegyelmi botrányban Rogánék mérései alapján is, ha bosszúból szinte azonnali válaszlépésként bevetették az ellenzéki pártok ellen a kelet-európai novicsokot, az ÁSZ-büntetést."

Orbán nem hazudott, amikor kiírta a Facebookra, hogy „Munka van!” – tényleg dolgoztak legfőbb bizalmasával, Rogán Antallal, és nagyon úgy tűnik, hogy az Orbán család és a bicskei pedofil és bűnsegédje közötti kapcsolatot bizonyító dokumentumok eltüntetése mellett a bosszúbüntetés kidolgozásával lehettek elfoglalva - jelentette ki Gyöngyösi, hozzátéve: "az ÁSZ-bírságnak semmi más célja nincs, mint az, hogy ellehetetlenítsék a riválisok indulását a közelgő választásokon".

"Ezzel a lépésükkel elsősorban az ellenzéki pártok, így a Jobbik-Konzervatívok idei EP-választáson történő indulását szeretnék megnehezíteni, illetve minimálisra akarják csökkenteni az önkormányzati választásokon az esélyeinket. Azt tudjuk erre írni, hogy a mi politikai közösségünket nem lehet ilyen Rákosit idéző, gusztustalan és gyalázatos módszerekkel elrettenteni"

- szögezte le a jobbikos pártvezető.

Azt üzenjük Európa egyetlen autokratikus kormányának és a Fidesznek, hogy bár „Azt hiszik, hogy eltemethetnek minket. Nem tudják, hogy magok vagyunk”

- idézte végül a régi mondást Gyöngyösi Márton.

(Címlapkép: Gyöngyösi Márton. Béli Balázs/Alfahír)