Gyöngyösi: Igazságos békét szeretnék, ami akkor lesz, ha az orosz agresszor kitakarodik az ukrán területekről

Gyöngyösi: Igazságos békét szeretnék, ami akkor lesz, ha az orosz agresszor kitakarodik az ukrán területekről

Kétpárti támogatással fogadott el egy 95 milliárd dolláros törvénycsomagot az amerikai kongresszus. Ez valószínűleg nem a legjobb a háborúpártizó Orbán-kormánynak, de nem is tetszik mindenkinek a kommentszekcióban sem.

Vajon mi lesz most szegény Orbánnal, hogy a Trump-párti republikánusok is megszavazták a 60 milliárd dolláros támogatást Ukrajnának?

- ezt a kérdést írta Gyöngyösi Márton a Facebook-oldalán vasárnap, miután az amerikai képviselőház széleskörű, kétpárti támogatással elfogadott egy 95 milliárd dolláros törvénycsomagot, melyből Ukrajna mellett Izraelnek is jutott pénzügyi segély.

A Reuters híre szerint az Egyesült Államok ezeken felül Tajvannak is folyósít az összegből. Csak néhány republikánus keményvonalas politikus tiltakozott a döntés ellen.

A Jobbik-Konzervatívok elnöke, EP-képviselője azonban egy kommentelőtől megkapta a kérdésre az Orbán Viktorra vonatkozó választ, ami nehezen félreérthetően a kormánypropaganda narratíváját, világmagyarázatát elevenítette fel:

Mi lenne, meghosszabbodik a háború. Örülsz?

- kérdezett vissza a hozzászóló, amire Gyöngyösi szintén felelt:

"Igazságos békét szeretnék, ami akkor lesz, ha az orosz agresszor kitakarodik az általa megszállt ukrán területekről"

- zárta rövidre Gyöngyösi Márton, reagálva a propagandaízű sablonválaszra.

Később a viszontválaszban pedig csak az orosz állami sajtó és az azt másoló Fidesz-média hamis, Putyin-párti panelszövegei merültek fel.

(Címlapkép: Gyöngyösi Márton - Béli Balázs/Alfahír)