Gyöngyösi Márton: a gyermekek tömeges deportálása a népirtás egyik formája

Gyöngyösi Márton: a gyermekek tömeges deportálása a népirtás egyik formája

A Jobbik-Konzervatívok elnöke az Európai Parlamentben szólalt fel.

"A gyermekek tömeges deportálása a népirtás egyik formája. Az Orbán-rezsim képviselőinek, a Fidesz-KDNP politikusainak azonban semmi problémájuk nincs Vlagyimir Putyin népirtó politikájával"

- fogalmazott Európai Parlamenti felszólalásában Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke.

A párt európai parlamenti képviselője elmondta, üdvözli a Nemzetközi Büntetőbíróság bíróság döntését, majd arról beszélt, hogy szerinte minden civilizált embernek egyet kell vele értenie. Az Orbán-rezsim képviselőinek, a Fidesz-KDNP politikusainak viszont semmi problémájuk nincsen Vlagyimir Putyin népirtó politikájával.

"Ők azok, akik miközben magukat családbarátnak nevezik, külföldön pedig magukat a konzervatív politika letéteményesének hazudják, minden követ megmozgatnak, hogy Vlagyimir Putyint és barátait kimentsék a szankciók alól, külügyminiszterük pedig szinte hetente jár ki Moszkvába"

- mutatott rá Gyöngyösi Márton.

Úgy látja, meglehet, hogy a gyermekjogok védelme terén van még tennivaló a nyugati világban,

ám az orosz világban a gyermekeknek most lebombázott otthonok, megerőszakolt anyák, tömegsírba lőtt apák és deportálások jutnak. Orbán és hívei szerint pedig ez rendben is van

- fogalmazott.

A Jobbik-Konzervatívok elnöke kiemelte: van azonban egy másik, egy normális Magyarország, amely az áldozat mellett áll, és elítéli az orosz agressziót.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)