Gyöngyösi Márton: „a magyar kormány teszi a hülyét, és a Bizottságnak csak ilyen normaszövegeket küldözget”

Gyöngyösi Márton: „a magyar kormány teszi a hülyét, és a Bizottságnak csak ilyen normaszövegeket küldözget”

A Jobbik-Konzervatívok elnöke az ATV-ben arra szólította fel Bajnai Gordont, hogy elmondja, Korányi Dávidtól, Karácsony Gergelyen meg Márki-Zay Péteren keresztül, hogyan jutott több milliárd forint Bajnai cégeihez a kampány utolsó heteiben.

Ha néhány napon belül nem sikerül egy olyan törvénymódosítást véghez vinni az országgyűlésben - amely már elvonult nyári szabadságra - amelyet szeptember elsejéig az Európai Bizottság (EB) és az Európa Tanács is jóvá tud hagyni, akkor nem jutnak hozzá a magyar diákok és egyetemi tanárok az uniós forrásokhoz

- mondta az Erasmus források kapcsán Gyöngyösi Márton, EP-képviselő, a Jobbik-Konzervatívok elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A pártelnök egyebek mellett ezért is nevezte nagyon jelentősnem a jövő évi Európai Parlamenti választást.

Gyöngyösi Márton felidézte, hogy az európai döntéshozók már régóta jelezték azokat az összeférhetetlenségi tényezőket, amelyek ellentétesek az Európai Unió oktatási alapelveivel.

Addig amíg vezető politikusok ülnek az egyetemek működtető kuratóriumokban, az Európai Bizottság úgy értékeli, hogy Magyarország nem felel meg a szabályozásoknak

- jelezte Gyöngyösi Márton hangsúlyozva, hogy a miniszterek és államtitkárok távozása a kuratóriumokból önmagában nem elégséges, ezért is kellene törvényben rögzíteni, hogy politikusok nem vehetnek részt az egyetemek irányításában.

A Jobbik-Konzervatívok elnöke megjegyezte, hogy Navracsics Tibor 2019-ig öt évig volt az EU oktatási biztosa.

Tehát, ha valakinek, akkor neki biztosan tudnia kellett, hogy hogyan működik a szabályozás. Most a magyar kormány teszi a hülyét, és a Bizottságnak csak ilyen normaszövegeket küldözget, holott mindenki tudja, hogy törvényt kellen hozni erről

- tette hozzá.

Gyöngyösi Márton szerint Orbán Viktor egy nagyon tudatos terve szerint vezetné ki Magyarországit az EU-ból, miközben szüksége van olyan ügyekre, amelyekkel hergelheti a magyar társadalmat.

Mivel a többség még mindig az EU-ban maradna, ezért le kell darálnia (Orbánnak) ezt a többséget, hogy valahogyan 50 százalék alá essen ez a támogatottság

- állította Gyöngyösi Márton, aki szerint ezzel a Fidesz és Orbán Viktor még a saját választóit is hülyének nézi, amikor például a migránskvóta ellen szólal fel, miközben a migránsokat ide hozó 803 embercsempészt szabadon engedik, de említette a letelepedési kötények ügyét és most pedig a külföldről ide irányított „vendégmunkásokat”.

"Orbán Viktor hülyének nézi az embereket és azt hiszi, hogy attól, hogy a propagandagépezet az ő kezében van, ezt vég nélkül megteheti. Az emberek azonban nem hülyék! Az emberek rá fognak döbbenni egy bizonyos ponton, hogy az amit hallanak, tapasztalnak, és az amit a közszolgálatai televízió, vagy a miniszterelnök állít, ott van egy nagyon komoly hitelességi deficit."

Gyöngyösi Márton hangsúlyozta, a korrupciót az ellenzék soraiban sem tűrik el. Ezért is fordult kérdéssel Bajnai Gordonhoz, akinek a cégeihez került az állítólag külföldről érkezett több milliárd forint kampánypénz mindössze néhány héttel a 2022-es választás előtt.

Jó lenne, ha Bajnai Gordon tisztázná ezt a kérdést és jó lenne ha az ellenzéki sajtó is észre venné, hogy itt van egy probléma és jó lenne ha ezt nemcsak én tenném szóvá, hanem olvashatnám az ellenzéki sajtóban is. Itt a lehetőség, hogy Bajnai Gordon kiálljon a nyilvánosság elé és elmondja, hogy Korányi Dávidtól, Karácsony Gergelyen meg Márki-Zay Péteren keresztül, hogyan jutott több milliárd forint az ő cégeihez a kampány utolsó heteiben

- tette fel a kérdést Bajnai Gordonnak címezve.

A Jobbik-Konzervatívok elnöke végül úgy fogalmazott, 2022-ben a Jobbik arra vállalkozott, hogy együtt váltsák le a NER-t, de ha sikerült is volna, szerinte egyáltalán nem biztos, hogy ilyen szövetségesekkel egy rendszerváltást végre tudtak volna hajtani.

Címlapkép: Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke. Fotó: MTI/Balogh Zoltán