Gyöngyösi Márton: Elég volt a fideszes moszkoviták uralmából, emeljük fel újra a lyukas zászlót!

Gyöngyösi Márton: Elég volt a fideszes moszkoviták uralmából, emeljük fel újra a lyukas zászlót!

A Jobbik-Konzervatívok elnöke szerint az idei választáson dől el, hogy meg tudjuk-e akadályozni azt, hogy Orbán orosz segítséggel ismét a történelem rossz oldalára, egy újabb vasfüggöny mögé navigáljon minket.

Gyöngyösi Márton a Jobbik-Konzervatívok elnöke szombati évadnyitó rendezvényén tartott beszédét egy Teleki Pál idézettel kezdte: „Szószegők lettünk gyávaságból. A nemzeti élet És mi odadobtuk a becsületét. A gazemberek oldalára álltunk, hullarablók leszünk, a legpocsékabb nemzet” – írta akkor a tragikus sorsú miniszterelnök Horthy Miklósnak.

Az ellenzéki párt vezetője szerint a levél üzenete máig érvényes: A politikai elit tragikus következményeit évtizedeken át nyögheti egy nemzet. Ahogy akkor sem, most sem éri megegy diktatúra csatlósának lenni, az utókor rólunk is ítéletet fog mondani.

Gyöngyösi szerint három viszonylag nyugalmas és részben sikeres évtized után most ismét a történelmi viharok korát éljük:

Egyre inkább úgy tűnik, hogy azzal a többpólusú világrenddel, amitől sokan egy igazságosabb világot, vagy egyenesen Magyarország szerepének felértékelődését várták, sok minden érkezett el, de sem az igazság, sem Magyarország felértékelődése nincs közöttük.

2021. december 17-én az orosz külügyminisztérium kifejtette, hogy kérik vissza egykori érdekszférájukat a Nyugattól, ha pedig a Nyugat nem adja magától, akkor majd elveszik – mutatott rá Gyöngyösi Márton. Ez az érdekszféra egészen pontosan Közép-Európát jelenti, benne Magyarországgal. Az orosz külügyminisztérium akkor bejelentette igényét arra, hogy Magyarországot visszaterelje az orosz megszállás alá. Az ukrajnai háború ennek előszele.

„Sok jogos kritikánk is lehet az ukrán állam működésével kapcsolatban. Csakhogy az a szomorú igazság, kedves barátaim, hogy ez már nem a 2000-es és a 2010-es évek. Ez a háború, ami most Ukrajnában zajlik, nem két szláv nemzet mérkőzése, és nem egy regionális konfliktus. Oroszország ugyanis a támadással kivonta magát abból a rendszerből, ahol a háború nem volt az érdekérvényesítés elfogadott eszköze, és azt üzente, ők nem a tárgyalásokban, ők nem a békés rendezésben, hanem a nyers katonai erőben, az agresszióban hisznek” – fejtette ki az ellenzéki pártelnök. Hozzátette: ez nem egy távoli háború, ez a háború egy a nyugati demokráciákhoz tartozni kívánó ország és egy brutális, agresszív és elnyomó keleti diktatúra között zajlik, itt, a szomszédban.

Kétségeink se legyenek afelől, hogy ha Ukrajna elesik, akkor nem a béke köszönt majd be, hanem folytatódik az orosz támadás. Sorra kerülnek majd a balti országok, és sorra fogunk kerülni mi is. Előtte esetleg még eljátszhatjuk a putyini diktatúra csatlósának és szálláscsinálójának dicstelen szerepét.

Gyöngyösi Márton szerint nem hagyhatjuk, hogy az Orbán-kormány ránk kényszerítse ezt a szerepet, az önkény ugyanis nem tűri meg a szabadságot, szépen lassan mindenkinek hallgass lesz a neve. Ez ugyanis az ázsiai diktatúrák működési rendje. Orbánék viszont éppen moszkvai mintát másolva hogyan szűkítik be körülöttünk a szabadság tereit.

Még mindig nem jutottunk el abba a világba, ami ma Oroszországban és Belaruszban van. Ahol, aki kritikát mond, azt vagy börtönbe zárják, vagy rejtélyes körülmények között kiesik egy ablakon. De én nem szeretnék ide eljutni.

A Fidesz-kormány pedig nem is titkolja, hogy kinek az oldalán áll ebben a világméretű konfliktusban, hogy aztán idegen diktatúrák fegyvereinek árnyékában végre leszámolhasson minden ellenségével – mutatott rá Gyöngyösi Márton. Szerinte a világ fordulóponthoz ér, és mindannyiunk felelőssége, hogy mit választunk. Az egyik oldalon ott van Európa, ott van a nyugati világ. Nem tökéletes, vannak komoly hibái, de mégis létének, politikai rendszerének alapja a szabadság, és az, hogy mindenki kimondhatja a véleményét.

A másik oldalon pedig ott vannak a keleti diktatúrák, amelyek az állampolgáraikat megfigyelés alatt tartják, aki pedig kilóg a sorból, azt kihajítják az ablakon.

„Mi a Jobbik-Konzervatívok tagsága egyenes és szabadságszerető emberek vagyunk. Mi a megalakulásunkkor Pongrátz Gergelytől kaptuk az ’56-os lyukas zászlót, és 1956 szellemiségét soha nem hagytuk el egy pillanatra sem. Egyenes és szabadságszerető emberek pedig nem árulhatják el Szent István királyunk és az '56-os szabadságharcok örökségét, és nem árulhatják el Európát azért cserébe, hogy önként verjék magukat rabláncra” – szögezte le a konzervatív párt elnöke.

Gyöngyösi Márton szerint az, hogy Orbán és a Fidesz mit miért tesz, világos, mint a nap:

Ők november 4-e, az orosz tankokon visszatérő Kádár János, az akasztások és a jeltelen sírok örökösei, akiket egyetlenegy dolog érdekel, a hatalom.

Rámutatott: a nyugati világban Orbán és a Fidesz előbb-utóbb elveszítené a hatalmát, ezért inkább elárulják a Nyugatot, és hűbéresként diktatúrák mellé szegődnek, akiknek jóvoltából itt, ebben a kis országban abszolút hatalomra tehetnek szert.

Orbánt nem érdeklik a kárpátaljai magyarok jogai vagy az ukrán gabonadömping. Őket csak az érdekli, hogy hatalmukat megtartsák – hangsúlyozta Gyöngyösi Márton.

Orbánék maguktól nem fognak leállni. Ha az ő számításaik bejönnek, akkor rajtam, rajtatok, a családjaitokon és a hozzátok hasonlóan gondolkodókon egyenként fognak bosszút állni. Nem hiszitek? Majd ők utánatok járnak.

Gyöngyösi Márton kijelentette, hogy ezt nem szabad hagyni, hogy a hazánk egy ázsiai diktatúra csatlósa, Európa árulója legyen. „Én nem akarok olyan országban élni, ahol nem lehet elmondani, ha nem tetszik a kormány korrupciója, vagy nem szimpatikus a polgármester. Én nem akarok egy olyan országban élni, ahol fideszes propagandisták mondják meg, hogy ki a jó hazafi és ki a jó keresztény.

A Jobbik-Konzervatívok elnöke szerint a 2024 júniusi EP-választás nem tét nélküli választás, sőt óriási a tét: itt dől el, hogy sikerül-e megtörni a Fidesz túlhatalmát, és megakadályozni a terveiket. Mert minden egyes fideszes mandátum egy szeg az európai Magyarország és a hiteles magyar jobboldali gondolkodás koporsójába, minden egyes fideszes siker afelé löki az országot, hogy annyi rossz döntés, annyi balsors után ismét a rossz oldalra sodródjunk a történelemben.

„Nekünk, a Jobbik-Konzervatívoknak most az a dolgunk, hogy újra felemeljük a lyukas zászlót, és azt mondjuk, elég volt a fideszes moszkoviták uralmából, nekünk az a dolgunk, hogy megőrizzük és erősítsük a hazafias, de egyben európai gondolkodást, nemzetünk nagyjainak örökségét” – mondta el Gyöngyösi Márton.

Hozzátette: Ez nem lesz könnyű feladat, de a tét óriási, és ettől függ, hogy mi lesz Magyarország és a magyarság jövője.

Nekünk még maradt pár eszköz a kezünkben. A történelem szeme rajtunk van, a felelősség pedig a miénk. Ez lesz a mi szabadságharcunk, úgyhogy munkára fel!

(Címlapkép és fotók: Béli Balázs/Alfahír)