Gyöngyösi Márton garantálja, hogy a Jobbik megvédi a vidéki önkormányzatokat

Gyöngyösi Márton garantálja, hogy a Jobbik megvédi a vidéki önkormányzatokat

A konzervatív párt elnöke szerint nem szabad, hogy Budapesten döntsék el, hogy mi történjen vidéken. Ez kulcs lehet a Fidesz által felszámolni kívánt önkormányzatok megvédésében.

A Jobbik-Konzervatívok szerint helyben, hiteles jelöltekkel kell kiállni a jövő évben esedékes helyhatósági választáson, akik ismerik az ott élő emberek problémáit, és akiket az ott élő emberek is jól ismernek – írta Gyöngyösi Márton pártelnök.

Erős polgári társadalom nincs egészséges lokálpatriotizmus nélkül!

– hangsúlyozta a pártelnök és EP-képviselő.

A téma Gyöngyösi miskolci látogatása kapcsán merült fel, ahol a jobbikos politikus biztosította Veres Pál jelenlegi polgármestert a párt 2024-es támogatásáról, amiről a minap.hu is beszámolt.

Komoly megmérettetés előtt állnak a hazai ellenzéki pártok, mivel 2024. június 9-én ugyanazon a napon tartják az európai parlamenti és helyhatósági választásokat.

Gyöngyösi leszögezte, hogy nincsenek színfalak mögötti tárgyalások. Hangsúlyozta: nem azért látogatott Miskolcra, hogy okosabb legyen a helyieknél, hanem azt tekinti feladatának, hogy meghallgassa a témában jóval jártasabb, a politikai közösségéhez tartozó helyi képviselőket.

Példaként említette a január 15-én tartott jászberényi időközi önkormányzati választásokat, amiből a jobbikosok egyáltalán nem azt szűrték le, hogy az egyes jelölteknél a pártpolitikai kötődést kellene az ellenzéki szereplőknek hangsúlyozniuk, annak ellenére, hogy pártja akár saját sikereként is kezelhette volna Budai Lóránt megválasztását. Arra jutottak, hogy első sorban a helyben hiteles személyeket támogatják.

Miskolcon sem szabad rátelepednünk az ellenzéki alakulatoknak az önkormányzati politikára, s Budapestről vagy épp Brüsszelből megmondaniuk, kit támogassanak helyi döntéshozóik.

Veres Pár miskolci polgármester szerint a néhány esztendővel ezelőtt útnak indított lokálpatrióta gondolkodás kiszélesítése alapvetően szükséges ahhoz, hogy az együttműködésben partnernek bizonyuló erőkkel a folytatásért és a közös jövőért sikeresen tehessenek.

A Jobbik-Konzervatívok helyi elnöke és egyben frakcióvezető helyettese, Szarka Dénes azt tartja helyesnek, ha pártjának politikusai minden önkormányzatban központi pártutasításoktól mentesen, a helyi érdekeknek megfelelően kell meghozniuk a döntéseiket. Hozzátette:

Ez azért is roppant lényeges mindez, mert a hatáskörök rongálásával és a pénzügyi források elvonásával a Fidesz-KDNP folyamatosan kiüresíti és gyengíti a hazai helyhatósági rendszert.

Gyöngyösi Márton pártelnök végül arra következtetésre jutott, hogy a hatalom által jelenleg is felszámolni kívánt önkormányzatiságot a helyi és országos ellenzéki erők csak együttesen védhetik meg.

(Címlapkép: Jobbik-Konzervatívok Miskolc/facebook)