Gyöngyösi: "Megeshet, hogy mi, magyarok is megisszuk a levét Orbán nárcisztikus izmozásának"

Gyöngyösi: "Megeshet, hogy mi, magyarok is megisszuk a levét Orbán nárcisztikus izmozásának"

Az EP-választásokon minden egyes leadott szavazat egy kiállás lesz amellett, hogy egy szabad, európai országban szeretnénk élni, vagy egy elzárt diktatúrában - világított rá a Jobbik elnöke.

"Sajnos jó pár olyan esemény akad egyébként dicső történelmünkben, amelyek hallatán mai napig a fejünket fogjuk. Hadat üzenni az Egyesült Államoknak 1941-ben például tipikusan ilyen volt, de a sor még hosszan folytatható…" - vezette fel Facebook-posztját Gyöngyösi Márton, aki szerint úgy tűnik, hogy Orbán Viktor most ismét erre a vonatra szeretne felülni a svéd NATO-csatlakozás szabotálásával.

Tulajdonképpeni hasznunk a svéd csatlakozás szabotálásával nulla, viszont legalább magunkra haragítjuk azokat a svédeket, akik egyébként a magyar légierő gépeit szervizelik. Ez ám a fideszes furfang!

- jegyezte meg ironikusan a Jobbik-Konzervatívok elnöke.

"Azon már meg sem lepődtem, hogy az amerikai nagykövet múlt héten már azokkal a politikusokkal egyeztetett, akik annak idején a Magnyickij-törvényt megalkották. Ez az a törvény, amelyet megeshet, hogy hamarosan a NER köreire is kiterjesztenek, kitiltva őket Amerikából, és befagyasztva tengerentúli vagyonukat" - vetíti előre Gyöngyösi, hozzátéve:

Persze nekem, mint magyar állampolgárnak, ez a legkevésbé sem fog fájni. Sőt, remélem végre a nagyvilág is felismeri, hogy Orbán rendszerével szemben így lehet valóban fellépni, nem holmi petíciókkal, meg üres politikai frázisokkal.

"Csak keményen a Moszkva utasításait végrehajtó, Európa-ellenes orbáni rendszer működtetőivel szemben!"

- rögzítette a jobbikos pártelnök.

Ami viszont sokkal jobban bánt, az az, hogy megeshet, hogy mi, magyarok is megisszuk a levét Orbán nárcisztikus izmozásának. Első körben azzal, hogy az országunk megítélése a világban annyira negatív lesz, mint például a Trianont megelőző években…

- vázolta fel Gyöngyösi Márton, úgy folytatva:

De az sem kizárt, hogy az amerikaiak minden magyar állampolgárral szemben újra vízumkényszert vezetnek be, egyedüli európai országként ültetve minket a szégyenpadra. És sajnos ez még csak a kezdet.

"Az európai parlamenti választásokon minden egyes leadott szavazat egy kiállás lesz amellett, hogy egy szabad, európai országban szeretnénk élni, vagy egy elzárt diktatúrában"

- világított rá végül a Jobbik EP-képviselője.