Gyöngyösi: "Orbán és bandája ma Szent István nemzetét Rákosi és Kádár népévé akarja silányítani"

Gyöngyösi: "Orbán és bandája ma Szent István nemzetét Rákosi és Kádár népévé akarja silányítani"

A Jobbik EP-képviselője és elnöke az Európa-nap alkalmából hatásos videóban emlékezett meg.

Európa a biztonságunk!

- írta közösségi oldalán Gyöngyösi Márton kedden, az Európa-nap alkalmából.

"Mi, Jobbik-Konzervatívok azért dolgozunk, hogy Magyarország egy erős európai közösség megbecsült tagja legyen, amely jólétet és kiszámíthatóságot biztosít polgárainak. Európa napja alkalmából ezúton köszöntök minden európai polgárt, és minden magyar embert" - fejtette ki a jobbikos EP-képviselő és pártelnök, aki egy hatásos rövid videót is közzétett:

Ebben megemlékezett az Európai Unió több alapító atyjáról, Robert Schumanról, Konrad Adenauerről és Alcedi de Gasperiről, akik másokkal egyetemben egy keresztényértékrenden alapuló, demokratikus, szolidáris és békés Európa alapjait fektették le a múlt század közepén.

Gyöngyösi szerint a néhai európai honatyák gondolatai ma is aktuálisak, sőt, a mai válságok közepette különösen fontos kiállni gondolatiságuk mellett. Magyarország ezeréves történelme pedig szervesen összefonódott Európáéval Szent István óta. Ezért hazánk szempontjából is egy erős Európa jelenthet biztonságot - érvelt.

A Jobbik vezetője szerint az Orbán-kormány viszont megtagadja államalapító királyunk örökségét és a magyarság európai hagyományait, miközben Oroszország igája alá igyekszik hajtani hazánkat. Hangsúlyozta:

"Orbán és bandája ma Szent István nemzetét Rákosi és Kádár népévé akarja silányítani."

Álljunk a győztesek oldalára, és legyünk a szabad világ része, legyünk a nyugati világ része, legyünk Európa része, ahová történelmünk köt bennünket

- emelte ki Gyöngyösi Márton.

Leszögezte, a Jobbik azért dolgozik, hogy Magyarország egy erős európai közösség megbecsült tagja legyen, amely jólétet és kiszámíthatóságot biztosít polgárainak.

Címlapkép: Gyöngyösi Márton (Facebook)