Gyöngyösi szerint az Orbán-kormány szintet lépett: nemcsak pedofilok, hanem gyilkosok pártfogója is

Gyöngyösi szerint az Orbán-kormány szintet lépett: nemcsak pedofilok, hanem gyilkosok pártfogója is

A Jobbik elnöke szerint beszédes, hogy nemcsak a kormányfő, de a fideszesek és az egész propagandagépezet hallgatag Putyin fő ellenfelének halála kapcsán.

Az, hogy a magyar kormány egyik tagjának, de még a hozzájuk közel álló politikusoknak sincsen semmiféle mondanivalójuk Alekszej Navalnij, az orosz ellenzék vezetőjének halálával kapcsolatban, beszédes tény

– szögezi le a feltűnő némaságról Gyöngyösi Márton Facebook-bejegyzésében.

A Jobbik-Konzervatívok elnöke, EP-képviselője szerdai posztjában mindezt továbbfűzve azt írja,

„a magyar kormány egyik tagja és a Fidesz propagandagépezetének egyetlen kis fogaskereke sem gondolta úgy, hogy érdemes volna megemlékezni arról az emberről, aki a putyini rendszerrel való szembenállása miatt egy börtönben halt meg.”

Gyöngyösi úgy gondolja: mi sem mutatja jobban azt, hogy kinek a zsebében van Orbán Viktor, mint az a hallgatás, ami Navalnij halálát övezi.

„Az Orbán-kormány ezzel szintet lépett: nemcsak pedofilok, hanem gyilkosok pártfogója is. Mostantól bánjunk velük ennek megfelelően!”

– világított rá a Jobbik vezetője.

Ahogy az ismert, 47 éves korában szibériai börtönében összeesett és meghalt Alekszej Navalnij, Vlagyimir Putyin legfőbb politikai ellenfele, az oroszországi ellenzék vezető alakja. Az orosz elnök ellenlábasát összességében 28 évre ítélt az Putyin-féle államhatalom. Halála után felesége, Julija Navalnaja azzal gyanúsította meg az orosz elnököt, hogy ő ölte meg bebörtönzött férjét, ám a Kreml tagadta a vádat.

Gyöngyösi Márton pedig már a néhai orosz ellenzéki politikus halálhíre idején megszólalt, kifejtve, hogy Orbán egyelőre még csak lejárató kampányokat és bírságokat küld, ám politikai előképe maga az orosz elnök.

Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) kétoldalú tárgyalást folytat Pekingben 2023. október 17-én. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)