Gyöngyösi szerint Orbán gyáván elmenekült az államfő közvetlen megválasztása elől

Gyöngyösi szerint Orbán gyáván elmenekült az államfő közvetlen megválasztása elől

A magyarok helyett a miniszterelnök döntött, és a fideszes képviselők már meg is szavazták az új köztársasági elnököt - reagált a Jobbik elnöke.

A magyar emberek helyett ismét Orbán Viktor döntött arról, ki legyen a köztársasági elnök: a kormánypártok megnevezték, majd a mai napon meg is szavazták az új államfőt, Sulyok Tamást - reflektált a parlament hétfői ülésnapján történtekre Gyöngyösi Márton.

A Jobbik-Konzervatívok elnöke úgy gondolja, a Fidesz élén álló

"Orbán gyáva emberként elmenekült az államfő közvetlen megválasztása elől".

A jobbikos EP-képviselő felidézte, a Jobbik az egyetlen parlamenti párt, amely sok éve következetesen képviseli azt az álláspontot, hogy a köztársasági elnököt közvetlenül a magyar embereknek kell megválasztaniuk, hiszen szerinte az csak így képviselhet minden magyar embert, csak így testesítheti meg a nemzet egységét.

"Hiába kezdeményeztünk azonban alaptörvény-módosítást és rendkívüli parlamenti ülést a témában, hiába az egészen Orbán Viktorig gyűrűző kegyelmi ügy néven elhíresült gyalázat, a miniszterelnök gyáva volt, és a magyar nemzeti érdekek helyett most is a saját érdekeit tartotta szem előtt".

Gyöngyösi úgy fogalmazott:

Mi, Jobbik-Konzervatívok továbbra is valljuk, hogy az egy nemzeti minimum, hogy ne Orbán döntsön az államfő személyéről, hanem a nép! A köztársasági elnök ugyanis csak ebben az esetben testesítheti meg a nemzet egységét és képviselhet minden magyar embert

- fűzte hozzá Gyöngyösi Márton, zárszóként hangsúlyozva: Közvetlen államfőválasztást, normális Magyarországot!

(Címlapkép: Orbán Viktor 2024. 02. 26-án. Béli Balázs/Alfahír)