Gyöngyösi: Zárolják a NER oligarcháinak nyugati bankszámláit, tiltsák ki cégeiket az EU piacairól!

Gyöngyösi: Zárolják a NER oligarcháinak nyugati bankszámláit, tiltsák ki cégeiket az EU piacairól!

A Jobbik elnöke és EP-képviselője szerint a brüsszeli döntéshozók tévedése, hogy nem hazánkat kell elszigetelni és megalázni, hanem a kormány és a NER érdemel büntetést: Orbánt és oligarcháit kell szankciókkal célba venni.

Megértjük az Orbán-rendszerrel szemben táplált összes ellenérzést és frusztrációt Brüsszelben, különösen akkor, amikor a putyini propagandát visszhangozza, és blokkolja az Ukrajnának szánt támogatást az agresszorral szembeni védekezéshez

– hangsúlyozta Gyöngyösi Márton keddi Facebook-bejegyzésében, mely szerint nem Magyarországot kell elszigetelni és megalázni, hanem Orbán Viktort és NER-es tettestársait kell szankciókkal megcélozni. A Jobbik-Konzervatívok elnöke és EP-képviselője kifejtette:

Azonban a magyar kormány jobb belátásra térítéséhez bevetett eszközök kontraproduktívak: a Magyarországot megalázó, lakosságát kollektív büntetés alá vető intézkedések (források, szavazati jog, soros elnökség megvonása) nemhogy aláásnák Orbán rendszerének támogatottságát, de kifejezetten növelik népszerűségét

– érvelt az ellenzéki vezető.

Brüsszel kontraszelektált idióták és válogatott hülyék gyülekezete, vagy érdekük az Orbán-rendszer fenntartása?

Gyöngyösi Márton arra is rávilágított, a Financial Timesban napvilágot látott hír, miszerint az EU-ban a magyar gazdaság elleni támadással akarnák Orbánt jobb belátásra bírni, két dolgot jelenthet:

a brüsszeli döntéshozók tényleg kontraszelektált idióták és válogatott hülyék gyülekezete, vagy pedig érdekükben áll Orbán rendszerének fenntartása.

Ezzel ugyanis a konzervatív pártvezető szerint "az EU csak ráerősít arra a fideszes hazug narratívára, miszerint valakik (tudjuk kik) folyamatosan azon munkálkodnak, hogy a világot a liberális őrülettől megmentő Orbánt térdre kényszerítsék".

Orbánt nem érdekli az ország vagy a gazdaság állapota, ő a hatalom megszállottja

– húzta alá Gyöngyösi, hozzátéve: ha a hatalma fenntartásához szükséges források nem érkeznek meg az EU-ból, akkor majd kínai vagy más forrásokból pótolja.

A jobbikos politikus szerint "Orbán alig várja, hogy elhagyhassa az uniót, az illiberális-autoriter tömb pedig alig várja, hogy ezzel tovább gyengíthesse az EU-t".

Gyöngyösi úgy gondolja, a megoldás továbbra is egyszerű: nem Magyarországot kell elszigetelni és megalázni, hanem Orbánt és tettestársait kell szankciókkal célba venni.

Zárolják a NER oligarcháinak nyugati bankszámláit, tiltsák ki cégeiket az EU piacairól, korlátozzák őket a szabad mozgásban! Ezt a nyelvet érti Orbán

– zárta gondolatait Gyöngyösi Márton.

(Címlapkép: Gyöngyösi Márton - N1TV)