Semmilyen választáson nem indul együtt a Jobbik a DK-val

Semmilyen választáson nem indul együtt a Jobbik a DK-val

A kormányfő kijelentésével újabb mélypontjához érkezett el a magyar közbeszéd

- reagált az ATV-ben Gyöngyösi Márton a miniszterelnök kijelentésére.

Orbán Viktor parlamenti felszólalásában - Gyurcsány után szabadon - rongy embernek nevezte a Jobbik elnökét mert, szerinte Gyöngyösi Márton mindig ott van, ahol az elcsatolt orosz területek népszavazása kezdődik.

A Jobbik elnöke szerint túl rövid az adásidő, hogy Orbán Viktor színvonaltalan kijelentéseivel foglalkozzanak, azonban jelezte ő nem hajlandó ezen a szinten politizálni.

Én magam nagyon színvonaltalannak tartanám, ha a magyar miniszterelnököt törpe diktátornak nevezném, vagy pohos, hatalommániás törpének.

Gyöngyösi Márton hangsúlyozta, a Jobbik 2014-es oroszpolitikáját áthatotta a kárpátaljai magyarok iránt érzett aggodalom. Az akkor visszavont nyelvtörvény elleni tiltakozásul a többi nemzeti kisebbség körében szövetségeseket keresett a Jobbik.

Az orosz-ukrán háború kapcsán a Jobbik elnöke úgy vélte, az igazi kérdés az, hogy miért Orbán Viktor az utolsó csatlósa Vlagyimir Putyinnak, és miért nem ítéli el az orosz agressziót.

Gyöngyösi szerint a pénzügyi csőd elkerülése érdekében a magyar kormány az IMF segítségét kérheti:

A Magyar Nemzeti Bank nem képes már megvédeni a forintot, rohamosan fogynak a valutatartalékok. Azt pedig már a nemzetközi tőzsdék pénzügyi spekulánsai is észrevették, hogy 420 forint fölött jár az euró. Kérdés, ha a bajban lévő magyar gazdaság nem képes lehívni az uniós forrásokat, akkor honnan kap majd segítséget?

A Jobbik elnöke nemcsak az orosz energiaimport, vagy a Paks II. beruházás függőségét emelte ki, hanem ennek a pénzügyi függését is, hiszen mint fogalmazott,

az csak mítosz, hogy olcsón juthatunk hozzá az orosz gázhoz és kőolajhoz.

Gyöngyösi Márton szerint érdemes lenne utánajárni annak, hogy mekkora összeggel tartozik hazánk Oroszországnak, mert ez hatalmas zsarolóeszköz Putyin kezében.

A Jobbik elnökét arról is kérdezték, hogy mi a véleménye a Gyurcsány párt DK árnyékkormányáról? Gyöngyösi Márton azzal kezdte, hogy Dobrev Klára virtigli baloldali alternatívát kínál Orbán Viktor kormányához képest.

A Jobbik viszont karakteresen jobbközép párt, nem is értem azt a felvetést, hogy csatlakozzunk a DK árnyékkormány-kezdeményezéséhez. Most nem az lenne a feladat az ellenzéki oldalon, hogy eldöntsék, a vakok között ki a király, hiszen Dobrev Klára nemhogy választást, de még egy előválasztást sem tudott megnyerni!

Gyöngyösi Márton ezt azzal egészítette ki,

nagyon úgy tűnik, hogy a jövőben nem indul együtt a Jobbik a DK-val semmilyen választáson, mert az április 3-ai eredményekből is látszik, hogy ez nem sikeres recept.

Hangsúlyozta, hogy a Jobbiknak is van felelőssége abban, hogy Jakab Péter balra eltolta a pártot, az előválasztáson nem szerepelt túlságosan fényesen, és a Facebookot összetévesztette a valódi népszerűséggel.

Ezeket a konzekvenciákat mi levonjuk, de szerintem Gyurcsány Ferencnek is van elgondolkozni valója, hogy az ő személye milyen korlátokat jelent az ellenzéki együttműködés tekintetében

- fogalmazott Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/DB_ip7PpK1M.jpg?itok=QbDgcvRD","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=DB_ip7PpK1M&ab_channel=JobbikMagyarorsz%C3%A1g%C3%A9rtMozgalom","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}