Gyöngyösi: a kormány gyorsított eljárásban végzi ki a katásokat

Gyöngyösi: a kormány gyorsított eljárásban végzi ki a katásokat

Nyakunkon a gazdasági válság, elszabadult az infláció, romokban a forint, erre a kormány mit tesz? Vállalkozók tömegeit lehetetleníti el, és kényszerít rájuk magasabb adminisztratív és adóterheket. Mivel a katából nagyjából mindenkit kizárnak, nyugodtan lehet ezt a magyar vállalkozóknak szóló nyílt hadüzenetként is értékelni - reagált Facebook oldalán Gyöngyösi Márton a hétfőn benyújtott új kata-törvényre, amelynek értelmében az új katásoknak csak magánszemélyektől származhat bevételük, cégeknek nem számlázhatnak.

A keresztény-konzervatív néppárt elnöke hangsúlyozta, még ezt is a legcinikusabb módon valósítják meg:

"Az a Semjén Zsolt nyújtja be az erről szóló törvényjavaslatot, aki még a költséges hobbiját is az adófizetők pénzén űzi, és ha a képmutató álszentséget ábrázolni kellene, valószínűleg az ő arca lenne a legalkalmasabb erre. Mindezek után pedig bármiféle szakmai konzultáció és az érintettek megkérdezése nélkül gyorsított eljárásban akarják áttolni az Országgyűlésen az új szabályozást".

A Jobbik elnöke rámutatott, míg minden normális állam azon dolgozik, hogy a polgárai boldoguljanak, vállalkozzanak, önálló egzisztenciát teremtsenek és vigyék előre az országot,

"Orbánék azt üzenik: önálló gondolatnak, polgárságnak, a saját lábán megálló kisiparosnak, vagy értelmiséginek itt nincs helye. Lehet menni a gyárba robotolni, meg hajlongani a fideszesek előtt. Polgári társadalom helyett igazi hónaljszagú kommunista tempó."

Az ellenzéki párt vezetője arra is kitért, hogy a vállalkozók a befizetett pénzükért cserébe "természetesen" az Iparkamarától sem várhatnak semmit:

Parragh László ugyanis nem azért van ott, hogy bárkinek az érdekeit képviselje, mármint gazdáján, Orbánon kívül. Európában sehol másutt nem is tűrnének meg egy ilyen felfelé hajbókoló, lefelé taposó naplopót ezen a poszton. Nálunk is ideje lenne már elzavarni

- fogalmazott a pártelnök.

"A Jobbik valódi keresztény-konzervatív néppártként mindig a polgárság, és a vállalkozók pártján fog állni, mert mi egy kiszámítható Magyarországot szeretnénk teremteni, ahol a szorgalmat és a tudást megbecsülik, a magáért tenni kívánó embert pedig nem akadályozzák, hanem támogatják" - zárta posztját Gyöngyösi.