Gyöngyösi: ha valaki egy repülőgépnyi ember életét kockáztatja a politikai céljai érdekében, az terrorizmus

Gyöngyösi: ha valaki egy repülőgépnyi ember életét kockáztatja a politikai céljai érdekében, az terrorizmus

Gyöngyösi Márton, a Jobbik európai parlamenti képviselője Facebook-bejegyzésében kommentálta a Ryanair ír légitársaság járatának kikényszerített fehéroroszországi leszállása és a járaton utazó, Minszkben előállított Raman Prataszevics ellenzéki aktivista és újságíró ügyét.

Orbán belarusz barátja már a terrorista módszerektől sem riad vissza - A belarusz légierő leszállásra kényszerítette a Ryanair Görögország és Litvánia között repülő járatát, hogy letartóztathasson egy, a gépen ülő belarusz ellenzékit. Nos, azt, amikor valaki egy repülőgépnyi ember életét kockáztatja a politikai céljai érdekében, azt úgy nevezik, hogy terrorizmus. Akkor is, ha ezt egy állam műveli, katonai erővel

- fogalmazott Gyöngyösi.

Mint hangsúlyozta, bízik benne, hogy az Európai Unió végre határozottan ki fog állni az ügyben, hiszen "egészen példátlan és megengedhetetlen is, hogy egy EU-s országok között repülő géppel egy diktatórikus rezsim ilyesmit megtehessen".

Ryanair: „gépeltérítés", „légi kalózkodás" volt Lukasenkáék akciója

A Ryanair is elítéli gépének Minszkbe történt eltérítését, és légi kalózkodásnak tartja azt - írja a Twitteren a légitársaság sajtóirodája. Mint írják, együttműködnek az Európai Unió és a NATO illetékes szerveivel. Our updated statement regarding yesterday's (23 May) diversion of FR4978. pic.twitter.com/BANHrDvXMq

A magyar néppárt politikusa úgy véli,

"a tétovázás pedig már csak azért is megengedhetetlen, hiszen látjuk, hogy még Európában is vannak olyan politikusok, akik a saját népére támadó Lukasenka belarusz diktátorral értik meg magukat a legjobban: jelesül Orbán Viktor az, aki szerint sok közös van bennük. Mi, magyarok viszont nem szeretnénk terrorista rendszerek cimborái lenni, és nem kérünk az ázsiai diktatúrákból sem! Mi egy büszke és sikeres európai országban akarunk élni".

Ezért 2022-ben el fogjuk zavarni Lukasenka magyarországi tanítványát, Orbán Viktort és sleppjét. Fizessenek meg a tolvajok, jólétet minden magyarnak! - tette hozzá Gyöngyösi Márton.