Gyöngyösi Márton: Orbán Viktor sleppjének 3 tárcája is van, az oktatásnak és az egészségügynek egy sem

A Jobbik szerint sokszorosára erősödik a kézi vezérlés a kormányzatban.

A vitában a legerősebb ellenzéki párt részéről Gyöngyösi Márton frakcióvezető szólalt fel. Szerinte a kormány eddig is látszatkormányzást folytatott és kommunikációs propagandagépezetet működtetett, nem foglalkozott az ország súlyos problémáival. S véleménye szerint ezt ugyanott folytatják, ahol az előző ciklusban abbahagyták.

"Már leplezni sem kívánják azt a szándékot, hogy a Fidesz továbbra sem az ország javára szeretne kormányozni, hanem uralkodni és dirigálni akar"

- mutatott rá Gyöngyösi Márton.

A Jobbik frakcióvezetője döbbenetesnek minősítette, hogy

Orbán Viktor személye körüli "slepp" már három tárcát foglal magába, miközben sem az oktatás, sem az egészségügy, sem a gazdaságfejlesztés nem kap önálló minisztériumot.

Gyöngyösi Márton szerint minimum elgondolkodtató, hogy Orbán Viktor vajon milyen bizalommal bír a miniszterei iránt, ha bármikor bármilyen ügyben átnyúlhat a szaktárcák felett.

"Sokszorosára erősödik a kézi vezérlés, a kegyencek és udvaroncok szerepe erősödik, nem a szakmaiságé"

- figyelmeztett, hozzátéve: azzal, hogy a kormányfő saját magát tette meg egy minisztériumi szintű intézmény, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjévé, "sakknyelven fogalmazva, berosált".

A Jobbik frakcióvezetője közölte:

a Jobbik javasolja, hogy önálló oktatási, egészségügyi, gazdaságfejlesztési és társadalompolitikai minisztérium alakuljon.