Gyöngyösi: A megszorításokkal teli Orbán-csomag helyett a Jobbik valódi megoldásokat kínál

Gyöngyösi: A megszorításokkal teli Orbán-csomag helyett a Jobbik valódi megoldásokat kínál

A Jobbik elnöke kijelentette, a Fidesz választási ígéretei színtiszta hazugságok voltak, most pedig pártja konkrét javaslatait sorolta fel a magyar emberek helyzetének enyhítésére.

Nem kellett sokat várni, hogy kiderüljön: a Fidesz választási ígéretei színtiszta hazugságok voltak. Ráadásul a válság alatt jelentkező problémákra nem megoldásokkal, hanem megszorításokkal reagáltak - írta szerdai Facebook-videójához Gyöngyösi Márton. 

A megszorításokkal teli Orbán-csomag helyett a Jobbik valódi megoldásokat, javaslatcsomagot kínál. Mi nem hagyunk magadra!

- ígérte az ellenzéki párt elnöke.

Gyöngyösi felidézte, a Fidesz a választás előtt azt ígérte, hatalmon maradásuk esetén nem lesznek megszorítások, ehhez képest 

"mostanra bebizonyosodott: hazudtak, egyfolytában hazudtak"

- nyomatékosította a Jobbik vezetője, aki szerint eszük ágában sem volt megvédeni a magyar embereket.

Tízezreket hoztak kritikus helyzetbe a kata tönkretételével, ahogy a rezsicsökkentést sem védték meg, így most a megemelt gáz- és villanyszámlák miatt szintén magyarok tízezreinek vált kétségessé a téli fűtési szezon megoldása - érvelt a politikus.

Gyöngyösi Márton szerint ahelyett, hogy a kormány a brutális élelmiszerárakkal szemben segítséget nyújtott volna, csak tovább nyerészkednek az embereken. Ráadásul úgy látja, ez még csak a kezdet.

Ami jön, az az egyre elértéktelenedő forint, az elszabaduló infláció és a gazdasági válság

- vetítette előre, hozzáfűzve, hogy mindezt a háborúra igyekeznek fogni. Gyöngyösi szerint valójában 

"a válság oka a Fidesz-kormány hataloméhsége és dilettantizmusa".

Videójában a pártelnök korábbi bejegyzésével összhangban felsorolta, hogy a Jobbik konkrétan milyen megoldásokat javasol a helyzet orvoslására:

  • Engedjék el a rezsi áfáját;
  • Kapjanak közvetlen támogatást a kata- és rezsikárosultak;
  • Járjon rezsivédelem az egy-kétgyerekes családoknak is, ahogy a kisvállalkozóknak és az otthonról dolgozóknak;
  • Növeljék a munkába járást segítő támogatásokat!Legyen nulla százalékos a tűzifa, az alapvető élelmiszerek és gyermeknevelési cikkek áfája; valamint 
  • Tegyenek meg mindent, hogy az EU-s pénzek, amelyeket a korrupció és a kormány rosszindulata miatt egyedül Magyarország nem kapott meg, jussanak el az emberekhez!

Sóhivatalok felállítása helyett csatlakozzon Magyarország az Európai Ügyészséghez, Orbán-csomag helyett megoldásokat! - zárta szavait Gyöngyösi Márton.

Watch

Original shows and popular videos in different categories from producers and creators you love