Gyöngyösi Márton teljesen behabonyozott Washingtonban

A napot érdemes Gyöngyösi Márton fotójával kezdeni, ugyanis a Jobbik külpolitikusa egy olyan képet tett fel a közösségi oldalára, amelyen jól látszik, hogy teljesen be van habonyozva.

A tavalyi év végén a kormány már-már szokásos korrupciós botrányai során egyszerre gazdagodhattunk egy különleges vizuális élménnyel és bővíthettük szókincsünket egy új kifejezéssel, a habonyinggal. Aki lemaradt volna, annak eláruljuk, hogy a habonying akkor született, amikor Habony Árpád egy aznapi Wall Street Journallal próbálta cáfolni a washingtoni Lincoln-emlékmű előtt, hogy az erről szóló hírek ellenére nincs kitiltva az országból. A csodálatos magyar nyelvünk hamar befogadta az új szót és annak változatait, a habonyingozás közbeni mémek pedig sorra születnek azóta is. A Habony Árpáddal szemben kifejezetten igényesen öltözködő Gyöngyösi Márton például így habonyozott egyet:

 

A lila kötött pulcsimat otthon hagytam, de azért a lényeg érthető. :)

Szerző: Gyöngyösi Márton2015. október 30.

Egyébként a Jobbik külpolitikusának közösségi oldalán megtalálhatjuk az okot is arra, hogy mit keresett Washingtonban. Schiffer András ugyanis egy közös képet töltött fel vele, amin Gulyás Gergely és Harangozó Tamás is látható (valamint Kossuth Lajos is). A leírás szerint egy négypárti parlamenti delegáció van jelen hazánkból az USA hírszerzési gyakorlatával foglalkozó nemzetközi konferencián. Gyöngyösi ezzel a valóban találó címmel osztotta meg a képet: 

Érdekes felállás. A kép bal oldalán a XX. század, jobb oldalán a XXI. század. :)

Szerző: Gyöngyösi Márton2015. október 29.