Győzne a Jobbik Tapolcán

A nemzeti párt hiteles jelölttel, jó programmal, s nem mocskolódással szeretne sikert elérni az időközi választáson. A jobbikos jelölt Rig Lajos, a város alpolgármestere.

Történelmi pillanatként beszélt Vona Gábor Tapolcán arról, hogy a tavaly október 12-i önkormányzati választáson győzelmet aratott a Jobbik, és Dobó Zoltán személyében polgármestert adott a városnak. A Jobbik elnöke szerint csattanós válasz volt ez arra, hogy „az ország egész területén győzelemre képes politikai erőt” korábban sokan csak kelet-magyarországi formációként igyekeztek bemutatni.

Vona Gábor a párt jelöltjét, a Tapolca alpolgármestereként tevékenykedő Rig Lajost bemutatva azt mondta, a Jobbiknak győzelmi esélyei vannak az április 12-i időközi országgyűlési választáson is.

„A győzelmi esély nem csupán az én esélylatolgatásom, nemcsak a Jobbik óhaja-sóhaja, hanem már a közvélemény-kutatások által is alátámasztott valóság”

– jelentette ki Vona.

Mint mondta, soha nem volt még olyan erős a Jobbik, mint most. Felidézte, hogy a teljes népességen belül egyre kisebb a Fidesz és a Jobbik közötti olló, négyszázezer főre csökkent a két párt támogatóinak száma közötti különbség. „Látótávolságra vagyunk a Fidesz megelőzésétől” – jegyezte meg, hozzátéve, hogy ebben a választókerületben az eddigi sikereknek is köszönhetően még optimistábbak.

Fotók: Béli Balázs

Vona Gábor pártelnök mellett balra Dobó Zoltán, Tapolca jobbikos polgármestere, jobbra Rig Lajos képoviselőjelölt, a háttérben a Jobbik parlamenti képviselői

Jó programmal, hiteles és jó jelölttel a Jobbik győzni akar az időközi választáson – hangsúlyozta Vona Gábor, aki jelezte, hogy a kampányban az országgyűlési frakció és a párt vezetői is aktívan részt vesznek majd.  A kampányt, ahogy eddig is, a Jobbik a tisztességes versenyre szeretné építeni, bár – mint megjegyezte – nagyon sok rosszat tudnának az ellenfeleikről mondani.

A Jobbik ugyanakkor nem fog beszállni a mocskolódásba, a maga programját, elképzelését kívánják bemutatni. Vona Gábor jelezte, ha a Fidesz vagy az MSZP sárdobálásba, mocskolódásba kezd, akkor ezen elegánsan átlépnek, és nem hagyják, hogy ebből a munkából bárki kizökkentse a nemzeti pártot.

Föltárni és kezelni a problémákat

Dobó Zoltán, Tapolca jobbikos polgármestere szerint visszaigazolást nyert, hogy egy nyugodt és konszolidált, nemzetben gondolkozó erőre úgy a városban, mint az országban szükség van.

Rig Lajosról azt mondta, hogy négygyermekes családapaként és a mentőszolgálat oszlopos tagjaként régóta fontos tevékenységet fejt ki a tapolcai kórház megmentése érdekében. Az a szerepvállalás, amit Rig Lajos több mint tíz éve a városért és a város közösségéért tett, szerinte visszhangra fog találni az egész választókerületben. Dobó megjegyezte, olyan kampánnyal és programmal készülnek, ami eddig is jellemző volt a Jobbikra: föltárják és kezelik a társadalmi-gazdasági problémákat.

A pártelnök és a képviselőjelölt kézfogása

Rig Lajos, a nemzeti párt képviselőjelöltje azt mondta, mindig is szívügyének tekintette az egészségügyet. Szerinte nemcsak a tapolcaiak, hanem az Ajkán, Sümegen és a környező kistérségben élők érdeke is, hogy a kórház aktív ágyai visszakerüljenek a városba.

Veszprém megye 3. számú választókerületében azért kell időközi országgyűlési választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt.