"Gyűlölöm azokat a migránsokat, akik nem tisztelik az értékeinket!"

Halbe Zijlstra, a holland liberális-konzervatív kormánypárt, a VVD (Szabad Demokrata Néppárt) frakcióvezetője szerint, aki Hollandiába jön, annak tiszteletben kell tartania a holland értékeket és a liberális jogállamot – adja hírül a Mandiner.

A politikus szokatlanul keményen osztotta ki az integrációra képtelen bevándorlókat:

 „Gyűlölöm azokat a migránsokat, akik nem tisztelik az értékeinket és a saría-szerű kontrollt akarnak bevezetni”.

Zijlstra szerint az erőszakot vagy jogsértést elkövető menedékérőknek soha nem lehetne letelepedési jogot adni. „A mi liberális jogállamunk az ultrakonzervatív muszlimok nyomása alá kerülhet. Azok a menedékkérők, akik itt be akarják vezetni a saríát, inkább menjenek egy muszlim államba, mint mondjuk Szaúd-Arábiába.

A saría követelőinek nincs helye Hollandiában.”

Zijlstra szerint aki Hollandiába jön, annak el kell fogadnia az alapvető holland normákat és értékeket, mint a vallásszabadságot, a férfiak és nők egyenjogúságát és a melegek jogait.


Az utóbbi napokban mintha lassan ébredeznének a liberális (vagy legalábbis a konzervatív liberális) nyugat-európai politikusok. Julia Klöckner, a német CDU parlamenti képviselője tegnap a nők egyenjogúságát féltette a "középkori gondolkodású" muszlim férfiaktól, leszögezve: nem Németországnak, hanem nekik kell megváltoznia.