Fletó és Viktor közös dala: "Hogyan tudnék élni nélküled?"

Gyurcsány Ferenc a Fidesz legjobb toborzó tisztje.

Amikor Gyurcsány Ferenc annak idején a Magyar Hírlap bojkottjára szólított fel, a Magyar Hírlapnál dolgoztam.

Miután Gyurcsány Ferenc a Magyar Hírlap bojkottjára szólított fel, ültünk a szerkesztőségben, és cikkek írása helyett, mellett raktuk a borítékba az előfizetési csekkeket, mert a kiadó nem győzte erővel, idővel, nekünk is be kellett segíteni.

Mint ahogyan Fletó, mint Orbánék első számú toborzó tisztje most besegített a Fidesznek is azzal, hogy nekirongyolt a határon túli magyaroknak, mondván, el kell venni tőlük a szavazati jogot. 

Ha eddig volt olyan magyar ember Erdélyben, Délvidéken vagy máshol, akit különösebben nem mozgatott meg a magyarországi választás, akkor az most érezheti magát annyira sértve, hogy jó eséllyel csak azért is él a lehetőséggel, és leadja szavazatát 2018 tavaszán.

És arra húzza majd az ikszet, aki a média szemüvegén keresztül Gyurcsány legnagyobb ellenlábasa, ez pedig Orbán Viktor, vagyis a Fidesz.

Nem feltételezem, hogy Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor a háttérben egyezkednek, hogy mit, miért és hogyan kéne csinálniuk, hogy nyomorult, a magyar embereket egymással szembe állító 20. századi politikájukat minél tovább fenn tudják tartani.

Abban viszont biztos vagyok, hogy mindketten pontosan tudják: nem létezhetnek egymás nélkül, fülembe is cseng most Demjén Rózsi slágere:

"Hogyan tudnék élni nélküled?"

(A művész úrtól elnézést kérek dalának méltatlan kontextusban történő felhasználásáért)

Azért nem, mert a magyar embereket sokkal egyszerűbb valami ellen mozgósítani, mint valami mellett. Ezért van az, hogy az utóbbi időkben fideszes ismerősökkel vitatkozva az egyik leggyakrabban nekem szegezett érv a

"Miért, Gyurcsány jobb volna, mint Orbán?"

Nem, nem volna jobb. De nem jobb Orbán Viktor sem.

Aki ahelyett, hogy elszámoltatta volna ezt a hazug gazembert, inkább ügyesen kimaxolja a vele való riogatást a közpénzből finanszírozott pártmédiájában. 

Ez a cikk akár itt véget is érhetne, de nem fog. Mert tapasztalataim szerint, ha valaki kritikával illeti Orbán Viktort, főleg Gyurcsánnyal egy cikkben említve, akkor máris magára rántja az egydimenziós narancsítéletet, miszerint - kicsit leegyszerűsítve, de nem túlozva - hazaáruló.

Szóval: bár a Fidesz várhatóan megszerzi a határon túli szavazatokat nagy részét, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy kormányon maradjanak, én mégsem venném el a szavazati jogot.

Még akkor sem, ha sajnos azt látom, hogy

a Fidesz által fanatizálva sokan veszik a bátorságot, hogy onnan ítélkezzenek felettünk, anyaországi nem fideszesek felett, és kiáltsanak ki a nemzet ellenségének.

A határon túli magyarok szavazati joga az én szememben elvi kérdés, aminek alapja, hogy a világon nem lehetnek eltérő jogállású magyar állampolgárok.

Ennek alapján viszont kérdezem határon túl élő honfitársaimat, hogy ők megadnák-e a magyarországi állandó lakcímmel rendelkező, de külföldön élő magyaroknak a levélben szavazás lehetőségét? 

Ha már így a magyar állampolgárok eltérő jogállása szóba került...