Gyurcsány férfiakkal házasodna?

Miközben egyre kevesebb magyar gyermek születik, a DK-nak most azon háborodott fel, hogy a Házasság Hete nevű rendezvényen "a házasság és a család fogalmát kirekesztően értelmezik". Értsd: férfi és nő kapcsolata.
 
Azt tudták, hogy a DK-nak van LMBTQ-munkacsoportja?
 
Mi sem, mindenesetre Sebián-Petrovszki László ennek a platformnak a vezetője, persze, hogy mit művel munkavégzés címén, azt nem szeretnénk megtudni.
 
Nevezett fiatalember juttatta el az MTI-hez a párt közleményét, amelyből kiderül: a jelenlegi törvények csak a különböző nemű emberek házasságát teszik lehetővé, holott a házasság egy szoros érzelmi kötelék, melyet nem az határoz meg, hogy a tagjai különböző vagy azonos neműek-e.
 
Ezek szerint mégsem a családalapítás a lényeg? Vagy elég szoros érzelmi köteléket kialakítani a számítógépünkkel, és már vonulhatunk is az oltár elé?
 
Mivel Sebián-Petrovszki László (aki egyébként magát a párt harcos politikusának tartja) soha az életben nem fog szülni, ezért természetesen aggasztja az is, hogy nem fogadhat örökbe gyereket, mert a kirekesztő állam ezt megakadályozza.
 
A végére a slusszpoén.
 
Vajon mit akar elérni egy magyarországi baloldali párt a Házasság Hete alkalmából?
A jogegyenlőség alapján a DK követeli, hogy az azonos nemű és transznemű embertársaink is házasodhassanak, fogadhassanak örökbe gyereket, és pontosan ugyanazon jogok járjanak számukra, mint a különnemű társsal együtt élő embereknek.
Mert mindig lehet rosszabb.