Gyurcsány szerint Orbánnak büdös a szája

Ideje lenne belé fojtani a bűz áradatát - fenyegette meg a diktátort a demokrata, majd mindenki hazament. Tüntetéssel emlékezett a DK.

Szomorkás esőben jött össze a Demokratikus Koalíció (DK) ünnepi rendezvényére az a tucatnyi médiamunkás, aki az egybegyűltek mintegy felét jelentette a Pilvax közben. Gyurcsány Ferenc oldalán ezúttal is megjelent az adóegyszázalékos plakátok éhező gyermekeként szimpátiát követelő Vágó István, akinek politikai pályája továbbra sem jelent akkora kihívást mint megtudni, a Legyen Ön is Milliomosban tudta-e előre a helyes válaszokat, vagy tényleg olyan nagyon okos volt, mint ahogy kinézett.

Gyurcsány Ferenc beszéde viszont bár halk volt, az elszántság lángját még lehetett érezni benne, s a volt kormányfő többnyire arról beszélt, amit ilyenkor elvárhatunk tőle:

Orbán nem papolhat szabadságról, mert ő az "önkény ura", s ha a szabadságnak lenne szaga, akkor az tavaszillatú lenne, ellenben Orbán szája büdös, ha szabadságról beszél.

ghj

Ideje lenne belé fojtani a bűz áradatát - fenyegette meg a diktátort a demokrata, majd mondott még néhány közhelyet a zsarnokságról a mikrotüntetésen, ahol a Penny Marketes reklámsapkát már lecserélte a kék dékás fejfedő, s a lelkesebb elvtársakon kokárda helyett is a pártlogó virított.

ghj

Pajtás, hogyha látsz elesni engemet,

szállj le lovadról, lőj agyon engemet.

Vagy szuronyodat szegezd a mellemnek,

ne hagyj sokáig szenvedni engemet!

 

Részlet az Esik az eső, ázik a heveder c. katonadalból

Képeinket a szabadság és demokrácia korszakából válogatottuk