Gyurcsányék besegítenek, meglehet a kétharmad

Mégis meglehet a kétharmados többség az Iszlám Állam elleni magyar misszió támogatására.

Mégis meglehet a kétharmados többség az Iszlám Állam elleni magyar misszió támogatására. Bár eddig arról lehetett hallani, hogy az ellenzéki pártok mindegyike elutasítja a javaslatot, most úgy tűnik, Gyurcsányék szavazhatják meg Orbánékkal együtt.

A Demokratikus Koalíció sajtóirodája az Origo kérdésére közölte, a többi frakcióval szemben jó eséllyel megszavazzák majd az iraki magyar missziót.

A DK ezzel indokolta a lépést:

„Az Iszlám Állam elvei, céljai és működése alapvetően fenyegetik európai, nyugatos világunkat. Az ellene való fellépés alapvető emberi, erkölcsi, és szövetségesi kötelezettségünk. Nem nézhetjük tétlenül a totális pusztítást, a tömeges gyilkosságokat”

Ebben kétségkívül mindenki egyet is ért velük, a katonai misszió azonban nagy bajba sodorhatja Magyarországot. A jobbikos Gyöngyösi Márton korábban sajtótájékoztatón jelentette ki: az ilyen irányú tervek beláthatatlan veszélynek, terrorfenyegetettségnek tennék ki hazánkat.

Mint írtuk, csütörtökön megérkezett az Egyesült Államok hivatalos felkérése, hogy Magyarország növelje az Iszlám Állam elleni nemzetközi fellépésben való részvételét.