Ha eddig nem gondolta, hogy maffiaállamban élünk, most el fog gondolkodni

Rendőrök szállták meg a Mahir-oszlopokat őrző cég irodáját. Nyílt leszámolás folyik, és ez akkor is gáz, ha Simicska az áldozat.

Kedd este kilenc órakor
rendőrök szállták meg a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter Kft. hirdetőoszlopait védő egyik vagyonvédelmi cég központját,
és hatósági ellenőrzést tartottak - adja hírül a Népszabadság.

A lap megkérdezte a BRFK-t, hogy mi végre ez a hirtelen jött éberség, ők azonban csak annyit válaszoltak, hogy "a hatályos törvény" értelmében járnak el. A rendőrök vizsgálódása "a törvény hatálya alá tartozó tevékenység gyakorlásának jogszerűségére, a felelősségbiztosítási szerződés meglétére, a rendőrség által nyilvántartott adatok valódiságára, a rendőrség által hitelesített naplóba bejegyzett adatokra, és az engedélyezés vagy a tevékenység végzésének feltételeiben beállott változások vizsgálatára terjed ki”.

Egy rendőrségi illetékes
"véletlen egybeesésnek" nevezte,
hogy kollégái éppen most szálltak ki a Legion Invictus Kft-hoz, hozzátéve: számos más cégnél is a napokban tartanak ellenőrzést. A lap ugyanakkor úgy tudja, ezek a vállakozások szintén mind a Simicska-oszlopok őrzésére kötöttek szerződést.
 

A mahir és a főváros háborúja akkor kezdődött, amikor december végén rendkívüli közgyűlésen mondták fel a cég eredetileg 25 évre kötött (amúgy ordítóan korrupciógyanús körülmények között született) szerződését, és (az ünnepeket is beleszámítva) egy hetet adtak nekik, hogy hirdetőoszlopaikat eltávolítsák a budapesti közterületekről. Magyar György, a Simicska-cég ügyvédje (aki amúgy szabadidejében balliberális ellenálló és rendszerváltó, de ez már tényleg csak a meggy a tortahab tetején) január elején jelentette be, hogy, ha kell "fizikailag is megvédik" az oszlopokat. Erre a célra bérelték fel a biztonsági cégeket.

Tettes és áldozat

A balhé valamilyen jogállami gondolkodással nehezen megmagyarázható okból nyilatkozatra késztette Bakondi Györgyöt, a miniszterelnök nemzetbiztonsági tanácsadóját is, aki a rendőrség segítségét ígérte a fővárosnak Simicska őrző-védőivel szemben. Az már eleve kínos kérdés, hogy a budapesti perpatvarnak mi köze van az országos nemzetbiztonsági kérdésekhez, ám az őrzéssel megbízott vállalkozásokkal szembeni

célzott hatósági leszámolásra

azért még a legedzettebbek se számítottak.

Szögezzük le: ha van ember, akinek egészen biztosan súlyos és menthetetlen szerepe volt abban, hogy a magyar közigazgatás kormányközeli oligarchák állami megrendelés-szolgáltató központjává aljasodott, az Simicska Lajos. Ám, ha a hatóságok maffialeszámolások verőembereiként kezdenek viselkedni, ráadásul elképesztő nyílt arcátlansággal - az akkor is életveszélyes folyamatokat jelez, ha az áldozat ebben az esetben egyben tettes is. A Mahir-ügy lényege ugyanis nem csak a hűtlenné vált egykori koleszos szoba-és tettestárssal való leszámolás. Üzenet ez mindannyiunk számára:

Ha nem kussolsz, kinyírunk!

Méghozzá olyan módon, olyan eszközökkel, amihez kedvünk van. Az az ország, ahol a hatalom közönséges bűnözők kezében van, a szakadék felé rohan. Nagyjából ez történik velünk 25 éve. Ha viszont a bűnözőknek

már egy kicsit tisztességesnek sem kell látszania

- akkor már nagyon közel van a sínpálya vége. Akkor már nagyon ideje meghúzni a vészféket - ha ugyan nem késő már...