Ha egy percig is kételkedett abban, hogy a szociális szférában katasztrófahelyzet van

...akkor ezeket a fotókat látnia kell!

 A "szociális selfie" oldalra szociális munkások, gondozók, ápolók, óvodákban és bölcsödékben dolgozók, illetve pedagógusok küldhetik el a fotójukat, maguk elé tartva egy papírlapot, amelyen a munkakörük, életkoruk vagy a szakmában töltött idejük és a nettó fizetésük van felírva. Arra kérik őket, hogy fekete öltözetben vagy fekete szalagot viselve álljanak a fényképezőgép elé. 

A tiltakozás közvetlen kiváltó oka az volt, hogy az ígéretek ellenére a kormány sem április végi, sem május 6-i ülésén nem döntött a szociális dolgozók fizetésének rendezéséről.
 
Hogy a magyar állam gyalázatosan alul fizeti azokat, akik a legelesettebbekkel foglalkoznak, azt már eddig is tudhattuk, az egészségügyi dolgozók sem csak kedd délutáni korzózásra mentek ki tegnap az utcára. Ám ezeket a képeket nézve a mélymagyar rögvalóság olyan bugyrai tárulnak fel előttünk, ami egészen döbbenetes. Ha ma még nem akart Molotov-koktélokkal teli Gucci-táskát dobni egy családi összefogásból vásárolt 400 négyzetméteres politikus-villára, akkor ezektől a képektől biztosan megjön hozzá a kedve.