Ha kánikula és MÁV, akkor Mészáros Lőrinc

Egyből felötlik, persze amikor mi vettünk ásványvíz-kereskedő céget, a MÁV nem írt ki rendkívüli közbeszerzési eljárást.

A világ leggazdagabb gázszerelője februárban vásárolta meg a felszámolás alatt álló Vivien Kft.-t. Nyilván, akkor még nem sejthette, hogy július elején ekkora forróság lesz, és hogy a Magyar Államvasutak majd ezt a céget fogja egy rendkívüli közbeszerzési eljárás során kiválasztani, hogy palackozott védőitalt szolgáltasson az utasoknak és a dolgozóknak a kánikulában.
 
Természetesen minden a legnagyobb rendben zajlott, a három jelentkező közül Mészáros cégének az ajánlata volt a legkedvezőbb árfekvésű, sőt már másnapi szállítást is be tud vállalni, és valószínűleg még rendkívül finom is.
 
Azonban ez az összeg még aprópénznek is kevés a milliárdos vállalkozó számára, ugyanis mindössze 2 millió forintról szól a szerződés. Ugyanis a MÁV-nak már (még) van egy állandó beszállítója, az Immofix Kft., amely most úgy tűnik megúszott egy "szerződésszegési ügyet", ám a napi.hu értesülése szerint az említett cégnek már egyáltalán nem olyan biztos a pozíciója az állami vállalatnál, mint amilyen egykor volt (vö.: február).
 
Mert, ha esetleg eltűnne az Immofix Kft. a színről, akkor az utána maradt űrt is be kellene töltenie valakinek, és az bizony már nem egy két millás biznisz lenne...
 
Bezzeg, amikor mi vettünk ásványvíz-kereskedő céget, akkor a MÁV-nál fel sem merült hasonló szándék.