Ha kell, a szakmával is szembemegy a kormány

A miniszteri biztos szavait a Napi.hu szúrta ki. Cserháti azt mondta: 14 ingatlanhelyszínt vizsgáltak meg a budai oldalon, hogy a tervezett 100 ezer négyzetméteres beépítéshez szükséges 5 - 6 hektáros, jól közművesített, könnyen megközelíthető területet megtalálják. Több kelenföldi ingatlan is szóba jött, melyek közül végül az egészségügyi szakma képviselői a Szent Imre kórház 6,7 hektárját találták a legalkalmasabbnak.
 
Ám nem itt épülhet meg a szuperkórház, ugyanis a kormány a Dobogó nevű, az M1, M7 bevezető szakasza melletti terület (amúgy környezetvédelmi terület - a szerk.) mellett döntött. Cserháti állítólag azt is mondta, hogy a kérdés még nincs lezárva: környezetvédelmi, hidrológiai vizsgálatokon fog múlni, hogy a terület valóban alkalmas-e az építésre. A szakmai anyagnak november végéig kell elkészülnie.
 
A tervezett helyszín amúgy egyedül az autópálya szempontjából fekszik előnyös helyen. A vasútállomás, a távolsági buszok végállomása, valamint a négyes metró messze van, utóbbit tehát mindenképpen meg kéne hosszabbítani, hogy könnyen elérhetővé váljon a kórház.