Ha kéne Hendrix woodstocki gitárhevederje, irány New York!

A Guernsey aukciósház február 27-i árverésén licitálni lehet továbbá késő 18. századi gitárokra is.

Az árverés fénypontja lesz az a két gitár, amelyek a Richard Brooks-Truman Capote páros Hidegvérrel című, 1967-ben Oscar-díjat kapott filmjéhez kötődnek. Az egyik gitáron Robert Blake játszott, aki az egyik gyilkost, Perry Smith-t alakította a valódi történéseket, egy család lemészárlását feldolgozó filmben. A másik hangszer Perry Smith egykori saját gitárja volt. A két hangszert egy tételben fogják eladni, becsült értékük 150-200 ezer dollár.

Az árverés másik gyöngyszeme egy 1952-ben készült Gibson Super 400 CES héthúros gitár, amelyet a néhai gitáros, Tony Mottola számára készítettek, értékét a szakértők százezer dollárra becsülik. Motolla olyan zenésznagyságokkal dolgozott együtt, mint Frank Sinatra, Perry Como, Johnny Mathis és Rosemary Clooney.

A katalógusban szerepel négy Eric Claptonhoz köthető gitár, kettőt el is látta kézjegyével a zenész, számos Elvis Presley hangszer, köztük egy aláírásával ellátott gitár, és Jimi Hendrix azon gitárjának vállszíja, amelyen 1969-ben Woodstockban játszott.