"Ha leáll a miskolci közlekedés, Krizának távoznia kell!"

Kár, hogy néhány órával később a közlekedési szakszervezetek bejelentették, jövő hét szerdától határozatlan idejű sztrájkot indítanak az elmaradt béremelés miatt. A miskolci Jobbik szerint mindez tökéletesen mutatja, milyen távol van a Fidesz sikerpropagandája a miskolci valóságtól.

A párt helyi szervezete szerint a kormánypárt több mint egy év alatt sem volt képes rendezni a közlekedési dolgozóknak megígért 3 százalékos béremelést, helyette megpróbálták a dolgozókat megosztani és megfélemlíteni. Nem sikerült. A Fideszes arrogancia, fenyegetőzés csődöt mondott, sikeres város, és szárnyaló gazdaság pedig nem létezik. A valóság a Jobbik szerint az, hogy Miskolcon az önkormányzat átlag 3 ezer forintos béremelést sem tud, vagy nem akar kifizetni a munkavállalóknak, aminek köszönhetően a jövő héten megbénulhat a közlekedés.

Haladéktalanul teljesítsék a munkavállalóknak tett ígéreteiket, és fizessék ki a dolgozók 2015-ös járandóságait - szólított fel a Jobbik. Figyelmeztettek, ha erre a városvezetés képtelen, és jövő hét szerdától leáll a buszok, villamosok jelentős hányada.

Ebben az esetben - írják - Kriza Ákosnak mennie kell. Az, aki a város biztonságos működését sem tudja garantálni, alkalmatlan Miskolc vezetésére - olvasható a Jakab Péter által jegyzett közleményben.

Frissítés: csütörtökön sztrájkot hirdettek a Miskolci Városi Közlekedési (MVK) Zrt. dolgozói, a munkabeszüntetés február 17-től határozatlan ideig tart.