"Ha Magyarországra jössz, hozz magaddal 300 ezer eurót!"

Legalábbis erről beszélt Mirkóczki Ádám szóvivő szerdai sajtótájékoztatóján, ahol kevésbé burkoltan csak úgy jellemezte az ügyletet, hogy
ennél pofátlanabb és gátlástalanabb korrupciós eszközt, nem sokat találtak ki, még itt Magyarországon sem.
Ha Magyarországra jössz, hozz magaddal 300 ezer eurót! - Mirkóczki szerint akár ez is szerepelhetne a kormány álságos bevándorlás-ellenes plakátjain, hiszen a vagyonos külföldieket gond nélkül engedik be, és akár látják el állampolgársággal is.
 
Azonban nemzetbiztonsági kockázatot is rejthet az, ha a vásárlókat nem ellenőrzik az erre hivatott szolgálatok. Mirkóczki Ádám, aki az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának tagja, közölte, hogy a következő ilyen ülésen kérvényezni fogja, hogy részleteiben avassák be őket, milyen folyamatok után kaphat egy külföldi állampolgár letelepedési kötvényt. A jobbikos szóvivő szerint ugyanis akár annak a kockázata is fennállhat, hogy terrorszervezetekhez köthető személyek is vannak az igénylők soraiban.
 
Hogyan tudják átvilágítani a szolgálatok ezeket az embereket? Mit tudnak azokról az offshore cégekről, amik a kötvényeket közvetítik? Milyen fideszes szálak vannak ezen cégek mögött? - sorolta a kérdéseket a képviselő, aki szerint a jelentős profitot szerző cégek mögött biztos, hogy állnak kormánypárti érdekeltségek. Közölte: nem látni azt sem, hogy valójában megéri-e a letelepedési kötvényeket kiadni, és félő, hogy ez mindössze egy korrupciót jelentő "bombaüzlet".
Ha ez egy korrekt ügylet lenne, akkor nem ciprusi, meg Seychelle-szigeteki offshore-cégekre bíznák a kötvények forgalmazását, és korrektül válaszolnának a 2013 óta felmerülő kérdésekre - mondta.
Szégyenítsenek meg minket, mondják azt, hogy mi hülyeségeket beszélünk és mindenben igazuk van, de akkor lássuk a feltett kérdésekre a dokumentumokat és a válaszokat - fogalmazott Mirkóczki Ádám.