"Ha megválasztjuk Clintont, készülhetünk a háborúra Oroszországgal"

Clinton győzelme világháborúhoz vezethetne, Trump pedig "kiszámíthatatlan fasiszta".

A politikus a konzervatív Fow News televíziónak adott interjúban úgy fogalmazott:

"Ha megválasztjuk Clintont, készülhetünk a háborúra Oroszországgal."

Hillary Clinton külügyminiszterként "háborús uszításával" káoszba rántotta Líbiát, és, ha megnyeri az elnökválasztást, ez a politika "nukleáris háborúhoz vezethet Oroszországgal". A zöld elnökjelölt elsősorban azért bírálja Clintont, mert repülési tilalmat vezetne be Szíria fölött, ez pedig szerinte "felérne egy hadüzenettel" az országban légicsapásokat folytató Moszkvával szemben. Stein úgy véli: "tetszik, vagy sem, az oroszok a kormány hívására érkeztek Szíriába, joguk van ott lenni".

Stein emlékeztetett:mindkét országnak több mint kétezer nukleáris töltete van, és talán még soha nem voltak olyan közel az összecsapáshoz, mint most.

Egy Facebookon élőben közvetített beszélgetés alkalmával a zöld párti politikus még keményebben fogalmazott:

"Ezen a választáson nem csak az a kérdés, milyen világunk legyen - hanem az is, hogy egyáltalán lesz-e világunk."

A zöldek jelöltje Clinton bírálata mellett persze nem buzdított Trump megválasztására sem, akit korábban szintén igen keményen támadott, és "kiszámíthatatlan fasisztának"nevezett.

"Minden okunk megvan rá, hogy irtózzunk Trump elnökké választásától. De ne hülyítsük magunkat azzal, hogy nyugodtabban alhatunk, ha Hillary költözik a Fehér Házba! Sőt, bizonyos tekintetben ő gyorsabb és intenzívebb veszélyt jelent."

Stein szerint olyan társadalmi mozgalmat kell építeni, amely képes alternatívát nyújtani a "Wall Street, és a nagytőke által megvásárolt militarista, imperialista" politikusok helyett.Felháborítónak nevzete, hogy az emberekre azt a kérdés erőszakolják rá:

"A fasisztát válasszam, vagy a háborús uszítót?"

Jill Stein is indul az elnökválasztáson, ám az esélytelen jelöltek közé tartozik, a felmérések szerint legfeljebb 2% körüli eredményre számíthat.