Egy ügyvéd szerint az sem egyértelmű, hogy volt-e valaki a Viking kormányánál a tragédia pillanatában

Egy ügyvéd szerint az sem egyértelmű, hogy volt-e valaki a Viking kormányánál a tragédia pillanatában

Gulyás Krisztián, a Hableány kapitányaként szolgáló L. László lányának ügyvédje a Blikknek beszélt arról, hogy Jurij C. alkoholos italt fogyaszthatott a tragédia előtt:

Pénteken indítványt nyújtottam be a hatóságnak, hogy mindenképpen vizsgálják meg az úgynevezett indítási protokollt, mert nem kizárt, hogy a Viking Sigyn kapitánya pezsgőt ivott az ütközés előtt. Úgy tudom, a program része, hogy a hajó megáll a Parlament előtt, majd az utasok koccinthatnak a szállodahajó kapitányával.

Gulyás szavai szerint az sem egyértelmű, hogy a drámai pillanatokban volt-e valaki a kormánynál:

Nagyon remélem, hamarosan tájékoztatást kapunk az alkoholszonda eredménye mellett arról is, hogy a tragédia pillanatában volt-e egyáltalán bárki is a Viking kormányánál.

 

Tanúként idéznék be a Hableány utasait mentő hajósokat | Alfahír

Újabb tanúk meghallgatását indítványozzák a Hableány-katasztrófában sértetti képviselőként eljáró ügyvédek, akik a vízbe esett emberek mentésében részt vevő hajósokat tervezik beidéztetni - írta keddi számában a Magyar Nemzet. A Hableányt üzemeltető Panoráma Deck Kft. oldalán sértetti képviselőként fellépő két ügyvéd egyike, Sógor Zsolt a lapnak azt mondta: