Habony Árpád izraeli haverjainak adnák el a Puskás Ferenc Stadion metróállomást

A Princess pékséglánc tulajdonosainak privatizálják a Puskás Ferenc Stadion metróállomást és a fölötte lévő Stadionok irodaházat.

A legszebb Demszky-korszak köszön vissza BKV-szerződéseivel kapcsolatban. A helyzet nem sokat változott, ugyanazok a haszonélvezők, akik korábban is, a Princess pékséglánc grúz-izraeli üzemeltetői, Shabtai Michaeli és Michael Gagel. A két vállalkozó most már Habony Árpád barátai közé sorolható – derítette ki a Heti Válasz.

A Mandiner egy áprilisi Tarlós István-interjúban már érzékeltette, hogy a BKV kivételezik a Princess-csapattal, az Átlátszó pedig jelezte: akár az M3-as metró üzemszünetéből is profitálhatnak a miniszterelnöki főtanácsadó emberei.

A Heti Válasz bizonyítékokra hivatkozva azt írja, hogy ugyanez a grúz-izraeli, a letelepedésikötvény-biznisszel is kapcsolatba hozható érdekcsoport veheti meg a Puskás Ferenc Stadion metróállomást és a fölötte lévő Stadionok irodaházat. Így meg fogják tudni valósítani azt, amit a Demszky-korszakban még csak tervezgettek.

A lap úgy tudja, hogy a Fővárosi Közgyűlés elé terjesztendő határozattervezet mellékletei szerint is kockázatos a tranzakció, hiszen versenyeztetés nélkül kerül idegen tulajdonú ingatlanba a metróállomás.