Habonyista bulvárlapnak beszélt Orbán a pelenkázásról és a népszavazásról

A kormányfő terjedelmes propagandaszagú interjúban mesél a nagypapaságról, majd természetesen a migráció és a népszavazás kerül szóba.

„Alízt gyakran áthozzák, van egy csendes kertünk, jól érzi itt magát. Igyekszem én is úgy alakítani a napom, hogy amennyire a munkám engedi, otthon legyek. Örülök, hogy újra van kisbaba a háznál”

– számolt be a habonyista bulvárlapnak a nagypapává lett kormányfő. Az interjúból az is kiderül, hogy Orbán Viktor még nem pelenkázta az unokáját, de ha úgy alakul, akkor nem fog visszariadni a feladattól. A kormányfő szerint egy nagycsaládos miniszterelnök helyzeti előnyben van a politikában, „mivel egyszerre több nézőpontból is látnia kell a dolgok állását, és naponta kell a különböző érdekeket összebékítenie”.

Az illegális bevándorlással kapcsolatban már nem először elmondta: megvédték Magyarország és az Európai Unió határait.

"Szeretjük a hazánkat, nem tesszük ki bizonytalan kalandoknak. Ilyen egyszerű. Ha a szíved a helyén van, az eszed könnyen követi. Így hamar összeállt a fejünkben a migrációellenes cselekvési terv is"

- fogalmazott Orbán Viktor.

A kormányfő leszögezte: a vasárnapi népszavazáson Magyarország és Európa jövője a tét. Kitért arra, hogy az Európai Bizottság nem vonta vissza a kvótacsomagját, sőt, azt a múlt héten megerősítette. "A brüsszeli bürokratákkal is ugyanaz a helyzet, mint a szemfényvesztőkkel: a kezüket kell figyelni, nem a szájukat" - mondta a kormányfő. (2011-ben a WikiLeaks által kiszivárogtatott táviratokból kiderült, hogy még ellenzéki politikusként Orbán Viktor a 2006-os választások előtt diplomatáknak kijelentette: „hagyják figyelmen kívül”, amit a kampányban mond.)

A kormányfő az első szavazó fiataloknak azt üzente:

„Ez igazi beavatási szertartás, belépés a nagykorúságba: az ember ott áll a szavazófülkében egy politikai közösség teljes jogú tagjaként, és dönthet hazája jövőjéről.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte milyen lesz Európa, amikor unokája középiskolába megy, azt válaszolta, egyik napról a másikra megváltozhat minden, tabuk dőlnek meg, magától értetődő dolgok kérdőjeleződnek meg, így nem tudni mit hoz a jövő, de az rajtunk áll, merre megyünk tovább.