Háború: Az izraeli hadsereg a Gázai övezet több részén is támad

Háború: Az izraeli hadsereg a Gázai övezet több részén is támad

Az elhurcolt nők és gyermekek nagy részének kiszabadulása óta hat másik túsz meggyilkolásáról számoltak be az izraeli hatóságok. Az izraeli hadsereg folytatja a palesztin szegregátum bombázását.

Az izraeli hadsereg (IDF) a Gázai övezet több részén is támad egy időben a harcok 58. napján – jelentette a helyi média hétfőn.

A palesztin sajtó jelentései szerint az IDF éjjel a levegőből a Gázai övezet több pontján folytatott harcokat, a többi között Gázavárostól keletre és Dzsabálíjában, az övezet északi részén, az övezet közepén található Nuszeriat menekülttáborban, valamint a déli részen fekvő Hán-Juniszban és Deir al-Balahban.

Hivatalos tájékoztatás szerint értesítették az egyik, a zenei fesztiválról október 7-én elhurcolt fiatal családját, hogy Jonatán Szamarno meghalt a Hamász fogságában. Az elhurcolt nők és gyermekek nagy részének kiszabadulása óta hat másik túsz meggyilkolásáról számoltak be az izraeli hatóságok.

(MTI)

(Címlapkép: Egy ház romjai között palesztinok egy izraeli légicsapás után a Gázai övezet déli részén fekvő Rafahban 2023. december 4-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben. MTI/AP/Hatem Ali)