Valójában a Jobbik nem támogatja a "Lex Hadházy" törvényt

Valójában a Jobbik nem támogatja a "Lex Hadházy" törvényt

Nem támogatja a Hadházy Ákossal szembeni kormánypárti törvényjavaslatot a Jobbik, közölte az ezzel ellentétes keddi sajtóhírekre reagálva az ellenzéki párt.

A Jobbik úgy látja, mivel jelenleg nincs törvényileg szabályozva, hogy mi történjen akkor, ha egy parlamenti képviselő nem, vagy késve teszi le esküjét, a Fidesz ezt a helyzetet kihasználva - aktuális érdekei szerint - gördít akadályt a neki nem tetsző megválasztott képviselő eskütétele elé.

Közölték: ezzel valójában nem csak egy ellenzéki képviselőt, de az őt megválasztó nem fideszes szavazók demokratikus jogait is csorbítják.

„A Jobbik egy demokratikus párt, ezért nem támogat semmilyen féldiktatórikus lépést, ezért nem fogja megszavazni a törvényjavaslatot.”

- jelentették ki közleményükben.

Brenner Koloman frakcióvezető-helyettes külön Facebook-posztjában azt írta: a Jobbik nem fogja támogatni az Országgyűlési törvény és a házszabályról szóló törvény módosítását, nem fogja tehát a jelenlegi fideszes javaslatot támogatni, így Hadházy Ákos büntetésével sem ért egyet, az erről szóló cikkek nem fedik a valóságot.