Alakul(ó): Hadházy Ákos már a kilépésén gondolkodik a Momentum döntése után

Alakul(ó): Hadházy Ákos már a kilépésén gondolkodik a Momentum döntése után

"Egyébként maga a frakciótagság is számomra egy elméleti jelentőségű, nem túl jelentős valami volt."

Hadházy Ákos, a Momentum friss frakciótagja csak a csütörtök esti sajtóközleményből tudta meg, hogy frakciótársai a korábbi ígéretükkel ellentétben mégis részt vesznek a Parlament jövő hétfői alakuló ülésén - tudtuk meg magától a zuglói képviselőtől, miután felhívtuk őt a ma reggeli posztja miatt.

Ebben egyébiránt Hadházy Ákos leszögezte, nem követi Fekete-Győr Andrásékat, és hétfőn délután öt órakor, az alakuló ülés napján köztéri fogadóórát tart a Parlament előtt a Kossuth téren.

"A nyitó ülésen jómagam természetesen nem veszek részt, akkor sem, ha a propagandasajtó természetesen az összeférhetetlen, kiállhatatlan képviselőként fog kajánkodni rajtam. Sokan fogják azt mondani, hogy egyedül maradtam, de én nem érzem így. A képviselők között talán igen, de nem a választók között"

- írta a péntek reggeli bejegyzésében, hozzátéve, szerinte a Momentum elnöksége "rosszul, sőt, tragikusan" döntött, de ezzel már nekik kell együtt élniük, nekik kell a választókkal elszámolniuk.

"Sajnos két lehetőség lehet csak tehát. Vagy a Fidesz hátrált meg, vagy a Momentum"

- tette még hozzá.

Ezen megállapítások után kerestük Hadházy Ákost, aki szerint egyébként még korai az a kérdés, hogy kilép-e a frakcióból, vagy épp őt kizárja-e a Momentum.

"Ennek a döntésnek a következménye, amit most hozott a Momentum, gondolkodást igényel. Én azt tudom most mondani, hogy egyébként maga a frakciótagság is számomra egy elméleti jelentőségű, nem túl jelentős valami volt"

- közölte Hadházy Ákos az Alfahírrel. Aláhúzta: számos esetben tudatosította az emberekben, hogy nem kíván a Parlamenten belüli munkaeszközeivel élni,

"de a Momentum tegnapi döntése miatt át kell gondolni egy pár dolgot"

- tette hozzá.

Természetesen kerestük a Momentum sajtóosztályát is. Arra voltunk kíváncsiak, hogy

  • Hadházy Ákos részesül-e valamilyen szankcióban, ha valóban nem megy el az ülésre megsértve ezzel a frakciófegyelmet?
  • Hadházy Ákos marad-e a Momentum frakciójának tagja?
  • Fekete-Győr András frakcióvezetőt mikor tájékoztatta erről a döntéséről a politikus, illetve mit szólt hozzá? Engedélyezi-e számára a távolmaradást?

Amint válaszolnak, természetesen közzétesszük a párt álláspontját.