Van 100 éves múltjuk, elkeserítő jelenük, kilátástalan jövőjük - a hajdúböszörményi sportéletért játszottak

Van 100 éves múltjuk, elkeserítő jelenük, kilátástalan jövőjük - a hajdúböszörményi sportéletért játszottak

Miután rengeteg panasz érkezett a helyi sportéletről, jobban mondva sport "halálról", a helyi vezetés utána járt, mi is történik Hajdúböszörményben - mondta el Salamon Gergő, a Jobbik regionális igazgatója, felidézve, az elmúlt hétvégén országgyűlési képviselők, olimpiai bajnok, helyi sportolók és szurkolók fociztak együtt a hajdúböszörményi sportéletért. 

Széll Gábor, a Jobbik Hajdúböszörményi elnöke felvette a kapcsolatot helyi sportolókkal, edzőkkel, szurkolókkal. Az egyeztetések közben kiderült, hogy minden sportoló menekül a városból.

Megszűnik az NB 1-es női futsal, megszűnik a felnőtt röplabda, a megye I-be alig tudják kiállítani a felnőtt focicsapatot.

Salamon ehhez még hozzátette, a megye második legnagyobb városáról beszélünk, ahol a sportélet dicső- és több mint 100 éves múlttal rendelkezik. A biztosítékot végleg az verte ki pártjánál, hogy rengeteg szülő, nagyszülő panaszkodott, hogy a gyerekeket a szomszédos településre kell vinni, ha sportolni szeretnének.

A minimális célkitűzés az, hogy Hajdúböszörményben a gyerekek XXI. századi feltételek mellett tudjanak áldozni kedvenc sportjuknak. Az együttműködés első lépése egy közös focitorna volt, melyet a Bocskai Katonái Szurkolótábor és a
Jobbik közösen szervezett.

Az I. HTE Szebb Jövőért focitornán több helyi csapat és a Jobbik csapata mérettette meg magát. A Jobbik színeiben országgyűlési képviselők is pályára léptek, dr. Gyüre Csaba és dr. Steinmetz Ádám olimpiai bajnok személyében, de képviseltette a frakciót Kálló Gergő és Potocskáné Kőrösi Anita is.

"Remélhetőleg a városvezetés belátja, hogy a mellébeszélés helyett inkább dolgozni kellene és enged a böszörményi emberek akaratának. A jövőben pedig mindent megtesz azért, hogy minél több gyerek sportolhasson és a HTE a dicső múltja mellé dicső jelent és jövőt is felmutat majd"

- fogalmazott Salamon Gergő.