Harrach az avítt 20. századi politika megtestesülése

Ha még a gyermekéhezés kérdésében sem támogathat a Fidesz, vagy a KDNP képviselője egy ellenzéki kezdeményezést, akkor miben?

 
 
Szerdai közleményében Dúró Dóra azt írja:, amennyiben nem határolódnak el "gőgös és fellengzős képviselőjüktől", úgy ők maguk sem tartják a nemzet részének az ellenzéket, s beismerik, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszere "csak egy gyengére sikerült vicc" volt. 
 
Ha még a gyermekéhezés kérdésében sem támogathat a Fidesznek "vagy tagozatának, a KDNP-nek" képviselője egy civilektől érkező, de az ellenzék által felkarolt kezdeményezést, akkor miben? - teszi fel a költő kérdést Jobbik frakcióvezető-helyettese. 
 
Dúró szerint Harrach Péter
"az avítt és korszerűtlen XX. századot" testesíti meg, 
annak összes negatív beidegződésével együtt. 
 
A Jobbik XXI. századi pártként képes volt korábban is és a jövőben felülemelkedni a "szánalmas pártpolitikai csatározásokon - mutat rá a politikus. Hozzáteszi: pártja nem azt nézi egy javaslatnál, hogy ki nyújtja be, hanem azt, hogy használ-e a magyar nemzetnek, "igaz és jogos-e". Így tettünk korábban a migránsválság és most a gyermekéhezés elleni küzdelem ügyében is  - emlékeztet Dúró.