Harrach sem elégedett, de legalább elismerte, hogy a jobbikos plakátok miatt volt az egész

A rosszhangulat miatt aggódik.

Ez egyrészt azért érdekes, mert kormánypárti társai az átláthatósággal indokolták azt, hogy egy feles törvénnyel próbálják szabályozni a pártok gazdasági működését, persze, az is igaz, hogy mindenki tisztában van azzal, valójában az nem tetszik a fideszeseknek, hogy főnökeikkel van teli az ország.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogyha Harrach szerint a jobbikos üzenetek gyűlöletkeltőek, mert lopással vádolják a miniszterelnök körét, akkor a kormányzat migráns-ellenes kirohanásai micsodák? Nos, Harrach szerint, amikor ők használják a migránsokkal kapcsolatban a "lopni" szót, akkor az nem gyűlöletkeltés, hanem "önvédelemre való biztatás".

A Jobbikot viszont valami "nehezen érthető" Orbán- és Fidesz-fóbia vezeti a kormánypárti politikus szerint.

Harrach Péter érdeklődésünkre közölte, hogyha egyértelműen alkotmányellenes lenne plakáttörvény, nem alkották volna meg azt, de úgyis az Alkotmánybíróság mondja ki a végszót, és mivel törvénytisztelők a kereszténydemokraták, ha elkaszálja azt a taláros testület, elfogadják majd a döntést.

Mint ismert, Volner János, a Jobbik frakcióvezetője a pénteki szavazás után bejelentette, pártja az alkotmánybírósági vizsgálatot kezdeményez a törvénnyel kapcsolatban.