Hátborzongató: megjósolta saját halálát az isztambuli mészárlás áldozata

Egymás karjaiban haltak meg a vőlegényével.

Rita Chami és Elias Wardini egy libanoni egyetemen voltak évfolyamtársak, itt ismerkedtek meg. A 26 éves pár decemberben európai körútra indult, jártak többek közt Görögországban és Spanyolországban. Az esztendő utolsó napját Isztambulban töltötték, innen töltöttek fel az Instagramra egy közös fényképet, ahol vidáman pózolnak a hóesésben.

Néhány óra múlva mindketten halottak voltak.

Rita története azonban ennél is hátborzongatóbb. A lány saját halála előtt négy hónappal vesztette el édesanyját, s mielőtt Törökországba utazott volna a Facebokon egy bejegyzésben azt írta:

"Remélem jól fogjuk magunkat érezni, a legrosszabb, ami történhet, hogy meghalok egy robbantásban és követhetem Anyát."

 

A fogorvosnak tanuló lány, a nyugodt biztonsági őr - Isztambulban is az átlagemberek vérét ontották

A halálos áldozatok közül legkevesebb 27 külföldi, akik 14 országból érkeztek ünnepelni az új esztendőt a török világvárosba, és egyelőre 11-re teszik hivatalosan a török áldozatok számát.A Facebook zászló-applikációja nyilván azért is maradhatott el, mert a meggyilkolt fiatalok olyan országokból érkeztek, mint Libanon, Irak, Szíria, Szaúd-Arábia, India, vagy épp Kanada.

 

A médiában olyan értesülések is megjelentek, hogy Wardini elmenekült a helyszínről, és a jéghideg vízbe ugorva fulladt meg. Egy barátjuk  azonban a Facebookon indulatos sorokban cáfolta ezt az információt:

"Senki ne gondolja, hogy Elias valami folyóban halt meg! Ott maradt, hogy megvédje a szerelmét, és így halt meg!"

Ismerősük  szerint a férfi meglőtt menyasszonya mellett maradt, hogy védje őt, ekkor kapott három lövést, és kedvese karjai közt halt meg.

"Elias, igazi mártír vagy, testvér, és biztos vagyok benne, hogy már egy jobb helyen vagy!"

- írja a gyászoló barát.