Hazaárulás: a kormány eladja majdnem az összes állami földet

Csak azt nem adják el, amit nem lehet, a többi mehet az oligarcháknak meg a haveroknak.

Jó hír ez, a Fidesz közeli oligarcháknak. Mészáros Lőrincnek és társainak bizonyára le fog hullani még pár ezer hektár földecske feltételezhetően fillérekért. Ez lehet az évszázad lenyúlása.

Lázár János elmondta, hogy a kabinet több irányelvet is lefektetett ezzel kapcsolatban: így például természetvédelmi területeket és erdőket nem lehet eladni, amik szóba jöhetnek, azok a szántók, a legelők és a gyümölcsösök.

Szerinte 300-380 ezer hektár állami területet értékesíthetnek. A miniszter közölte: előírás az is, hogy kizárólag magyar állampolgároknak lehet állami földet eladni, közülük is csak az élethivatásszerűen földművelést végzőknek és a helyben lakóknak.

A Jobbik korábban azt közölte: minden parlamenti és törvényes eszközzel élni fog annak érdekében, hogy a még megmaradt állami földek értékesítését megakadályozza. A mai napon egy vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik. Azt szeretné kideríteni, hogy milyen következményekkel járna, ha a megmaradt állami földvagyont is széthordanák. Ebben számítanak más frakciók támogatására is