Házkutatás a paralimpiai bizottságnál

Házkutatás és iratfoglalás – újabb szakaszába ért a Magyar Paralimpiai Bizottsággal szemben indított nyomozás. A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a csatorna információi szerint késő délutánig több helyszínen is házkutatást tartottak.
A paralimpiai bizottság működésével összefüggésben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást folytat csalás bűntett és hűtlen kezelés bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A mai napon a nyomozók több helyszínen tartottak házkutatásokat, melyek keretében adathordozókat és iratokat foglaltak le – mondta Csiszér-Kovács Viktória.
A paralimpiai bizottság alelnöke szerint a kifizetés törvényes volt. Deutsch Tamás korábban a Hír TV kérdésére azt mondta, Gömöri Zsolt végtörlesztése etikai kérdést sem vet fel. Az alelnök ma már másképp látja a dolgokat.
Helytelen döntést hozott az MPB elnöke, hogy egy jogszerű, törvényes lehetőséggel élt. A lehetőség megteremtése minden MPB-dolgozónak jogszerű és törvényes volt, szabálytalanságot egyedül az MPB akkori gazdasági vezetője követett el - írta az mno.hu.
Hihetetlen, de Deutsch ezek szerint továbbra sem látja, nem érzékeli az éhező parasportolók viszontagságos felkészülése és a végtörlesztését a bizottság pénzéből kifizető elnök kiváltságos helyzete között feszülő ellentmondást, érdekellentétet.