Házomlás: a Budapesti Operettszínház egyik táncművésze is súlyosan megsérült

Házomlás: a Budapesti Operettszínház egyik táncművésze is súlyosan megsérült

A Budapesti Operettszínház hétfőn az MTI-vel közölte, hogy súlyosan megsérült a terézvárosi házomlásban a teátrum egyik táncművésze, aki éppen munkahelyére tartott. 

Ahogy azt mi is megírtuk, gyakorlatilag horrorjelenet játszódott le, amikor a homlokzati fal és tetőszerkezeti elemek dőltek az utcára és parkoló autókra hétfő délelőtt Budapest belvárosában, a VI. kerületi Aradi és a Jókai utca kereszteződésében.

Horror: házfal dőlt az utcára Budapest belvárosában, autókat lapított ki

Homlokzati fal és tetőszerkezeti elemek dőltek az utcára és parkoló autókra Budapest belvárosában hétfő délelőtt. Az MTI úgy tudja, hogy többen megsérültek, sok autó megrongálódott, öt jármű teljesen összelapult. 

Az intézmény kommünikéje szerint a súlyos sérüléseket szenvedett munkatársuk most kórházi, baleseti ellátásban részesül. Azt írták, az Operettszínház vezetése és társulata támogatásáról biztosítja sérült társulati tagját és családját.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője korábban arról számolt be, hogy

a mentők négy sérültet láttak el a VI. kerületi házomlás helyszínén, a legsúlyosabb sérült egy fiatal nő, aki koponya- és gerincsérülést, belső sérüléseket szenvedett.

Közölte, hogy őt gyors ellátásban részesítették a mentők és azonnal baleseti osztályra vitték.

Három sérült zúzódások, sebek miatt szorul segítségre, őket is baleseti osztályra vitték - mondta a mentőszolgálat szóvivője.

A hvg.hu információi szerint az Operettszínház egy másik táncosa is megsérült a házomlásban.

A színház két munkatársa, egy nő és egy férfi épp a járdán állt, amikor a Jókai utcában leomlott egy ház tetőszerkezete, magával sodorva az erkélyek egy részét is. Úgy tudjuk, a nő súlyos, életveszélyes állapotban van

- írta a lap értesülése alapján, amelyet a színház sajtóosztályán sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívántak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt, és szakértők bevonásával vizsgálja a történteket.

A horrorisztikus utcaképet eredményező házomlás pillanatáról felvételt is rögzített az ottani térfigyelő kamera. A rövid videót a Népszava szerezte meg.