"Hazugságokat állít a pestisracok.hu"

Kovács Béla tételesen reagált és cáfolta a Pesti Srácok cikkét. A képviselő megteszi a jogi lépéseket.

Tegnap este a Pesti Srácok portálon hazugságoktól és súlyos rágalmaktól hemzsegő cikk jelent meg rólam - olvasható Kovács Béla szombati közleményében.

A cikk állításával szemben Piskorskival soha nem voltam bizalmas viszonyban, nemzetközi választási megfigyelőként többször találkoztam vele, innen az ismeretség - írja a képviselő. Kovács szerint, bár az említett együttműködési szerződés tervezete valóban eljutott hozzá, azonban a Jobbik hozzájárulásának hiányában az nem került aláírásra. Az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetségének (AENM) soha nem volt lengyel párt tagja, különösen a még hivatalosan be sem jegyzett Zmiana. Az AENM-nek van alapszabálya és programja is, amelynek végrehajtásához használja fel az EP által biztosított pénzügyi eszközöket.

Szintén valótlanul állítja a kormánypárti portál, hogy elfogultan orosz érdekeket képviseltem volna -folytatja Kovács.

Ha az illetők valóban követnék európai parlament képviselői tevékenységemet, akkor tudhatnák, hogy több, különböző fórumon, például választási megfigyelőként is bíráltam, kritikával illettem Oroszországot, ha azt jogosnak éreztem.

A költségvetési csalás vádja ugyancsak hazugság Kovács szerint, aki emlékeztetett: mindössze az első mandátuma alatt rövidebb ideig volt három olyan gyakornoka, akik nem csak Brüsszelben elvégzendő feladatokat kaptak tőle. Az OLAF jelentésében pusztán ezt kifogásolta, a gyakornokokra felhasznált költségkeretet pedig még a nyáron vissza is fizette az Európai Parlamentnek.

A szexuális zaklatás vádja totális hazugság, amelyet kikérek magamnak. Egy asszisztens munkájával valóban volt probléma, el nem végzett munkája miatt, azonban őt sem "rúgtam ki", hanem alacsonyabb bérkategóriába helyezéssel próbáltam munkára bírni. Ezzel nem értett egyet, végül saját maga felmondott a Parlamentnek. Végezetül soha senkinek nem állítottam olyat hogy "fizetni kell a képviselőségért".

Kovács szerint a megjelent cikk aljas, szenzációhajhász hazugságok és rágalmak kusza halmaza, ami kizárólag egy sértett, régebben elbocsátott volt munkatárs hazugságaira, vádaskodásaira épül. Ennek fényében megteszi a szükséges jogi lépéseket.