Civil szakmájához tér vissza Hegedűsné Kovács Enikő

Civil szakmájához tér vissza Hegedűsné Kovács Enikő

És egy fontos gesztussal búcsúzik a politikától. 

Civil szakmájához kíván visszatérni Hegedüsné Kovács Enikő, a Jobbik mandátumáról lemondott országgyűlési képviselője, aki azzal zárta parlamenti pályafutását, amivel kezdte. 

Hegedűsné február végén lépett ki Jobbik frakciójából, majd ezen a héten csütörtökön jelentette be, hogy vissza adja mandátumát. Döntését azzal indokolta, hogy nem szeretne független képviselőként dolgozni, nehogy "a látszattevékenységet, vagy destrukciót folytatókkal" bárki is egy platformba sorolhassa.

Az Alfahírnek úgy nyilatkozott: politikusi pályája befejeztével civil szakmájában, építészmérnökként, illetve főépítész szakmérnökként szeretne elhelyezkedni. 

"Önkormányzati szakpolitikusként úgy tapasztaltam, hogy az észrevételeimre – amelyek sokszor kemény kritikák voltak – az ellenoldalon is odafigyeltek, így bízom benne, hogy a szakmai tudásomra és tapasztalataimra lesz igény"

  - mondta el. Hozzátette: 2010-ben az Országgyűlésbe kerülve az egyik első javaslata a magzatvédelmi törvény módosítása volt, amelyet most búcsúzóul ismét benyújtott. 

"A kilenc évvel ezelőtti javaslatcsomag indoklását átvéve csak egy dolgot kellett megváltoztatnom: 1956 június 4-e óta akkor 6 millió volt az abortusz áldozatainak száma, ez mára 7 millióra nőtt."

Ezzel a gesztussal kívánja minden magyar törvényhozó figyelmébe ajánlani, hogy "ha van igazán fontos kérdés, akkor az ez".