Orbán szegényügyi főtanácsadója biztos, hogy nem írja alá a béruniós kezdeményezést

Havi egymilliós fizetés mellett neki nincs is rá szüksége.

Hegedűs Zsuzsa nemcsak rekordmagas - nettó 920 ezres - fizetésével tűnik ki a többi állami vezető sorából, hanem azzal is, hogy messze ő költi a legtöbbet reprezentációs költségekre. 

A Direkt36 összeállításából kiderül, hogy a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány vezetője és Orbán Viktor társadalmi felzárkóztatást, a társadalmi konfliktusok kezelését és megoldását szolgáló jelen- és jövőbeli stratégiák kidolgozásával megbízott tanácsadója:

- tavaly annak ellenére költött másfél millió forintot éttermi számlákra és vendégfogadásra a minisztérium költségére, hogy nem találták nyomát annak, hogy olyan rendezvényt szervezett volna, ahol neki kellett fizetni a meghívottak vendéglátását.

- tavaly még nettó 708 012 forintot kapott, ez idén nettó 920 373 forintra emelkedett

- 2015 óta közel 2,5 millió forintot költött el Hegedűs Zsuzsa éttermi számlákra, vendégfogadásra (csak tavaly másfél milliót), mindezt úgy, hogy nem tartott sajtótájékoztatót, és olyan konferenciáról, rendezvényről sem tudni, amit kimondottan ő rendezett, így neki kellett volna biztosítania a vendégek kosztját, kvartélyát.

Dehogy eszik meg a cigányok az ingyen osztogatott állatokat!

Ismét szegény családoknak - jelen esetben szinte kivétel nélkül csak cigányoknak - osztogatott haszonállatokat a Hegedűs Zsuzsa vezette, kisemberek által természetesen önként támogatott Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, 1036 fő által lakott Székelyben ezúttal nem francia kacsákat és baszk csirkéket, hanem malacokat kaptak a rászorulók.

Hegedűs tavaly átlagosan nyolcszor annyit költött ilyen célra, mint amennyit például a gazdasági miniszter költhet egy hónapban. A fejlesztési és a honvédelmi miniszternek is csak havi 30 ezer forintot engedélyeztek, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke viszont már csak tízezer forintot költhet havonta.

A lap megkereste a minisztériumot, természetesen még csak nem is reagáltak.