Hiánypótló: magyar-izraeli konferencia a gyűlöletbeszéd megfékezéséről

Az is kiderült, hogy Izrael és hazánk közös érdeke harcolni a gyűlöletbeszéd ellen.

A rendezvény célja, hogy felhívja a közvélemény figyelmét a világháló "veszélyeire", valamint áttekintsék, hogy az egyes személyek vagy nemzetek méltóságát sértő törekvésekkel szemben hogyan használhatók a jog eszközei - mondta Trócsányi László, hozzátéve: meghívására a konferencián részt vesz és nyitóbeszédet mond Ajelet Saked izraeli igazságügyi miniszter.
    
Hangsúlyozta: közismert, hogy a magyar közbeszédet mennyire mérgezik egyes portálok - köztük a kuruc.info -, amelyek éppen a joggal visszaélve fejtik ki tevékenységüket. Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy egyes sérülékeny csoportok - például a gyermekek, fiatalok - milyen könnyen a világhálón rájuk leselkedő veszélyek áldozataivá válhatnak - mondt a miniszter úr (sajnos az 1.0-s kormányzati propaganda káros hatásaira nem tért ki - a szerk.)
    
Elmondása szerint kettős céljuk van: fel akarják hívni a figyelmet a veszélyekre és a megoldás felé is lépéseket szeretnének tenni, ezért vesznek részt az igazságügyi miniszterek mellett bírák, ügyészek, a médiahatóság képviselői és jogtudósok a konferencián.
    
Ilan Mor izraeli nagykövet azt mondta, a két ország "közös érdeke", hogy harcoljanak a gyűlöletbeszéd ellen az interneten és a közösségi médiában. Ez a konferencia nagyon fontos lépés ennek a szándéknak a megvalósításában - tette hozzá.